Η Ελένη Πετρουλάκη αποκαλύπτει τα «μυστικά» για υγιεινά παιδικά σνακ

Η Ελένη Πετρουλάκη αποκαλύπτει τα «μυστικά» για υγιεινά παιδικά σνακ

Απαραίτητη η άθληση από την παιδική ηλικία

Η Ελένη Πετρουλάκη αποκαλύπτει τα «μυστικά» για υγιεινά παιδικά σνακ
Προτάσεις για εύκολα και υγιεινά σνακ που θα λατρέψουν τα παιδιά στο σχολείο και θα καταφέρουν να τα προετοιμάσουν οι μαμάδες σε σύντομο χρονικό διάστημα, συμβουλές για τα σωστά ψώνια στο σούπερ μάρκετ και ιδέες για παιδικές αθλητικές δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία, δίνει στο ''protothema.gr” η Ελένη Πετρουλάκη καθηγήτρια φυσικής αγωγής, επιχειρηματίας και μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Η Ελένη Πετρουλάκη είναι αεικίνητη και καταφέρνει να συνδυάζει την ανατροφή των παιδιών με τις αυξημένες επαγγελματικές δραστηριότητές της.

Οπως λέει η ενέργεια είναι αποτέλεσμα της σωστής διατροφής και προτρέπει όλες τις μαμάδες να λένε στα παιδιά τους το γνωστό ρητό “το πρωί να τρώτε σα βασιλιάδες, το μεσημέρι σαν πρίγκηπες και το βράδυ σα ζητιάνοι”. Δεν διστάζει, όπως αποκαλύπτει η ίδια να ετοιμάζει τα σνακ των παιδιών για το σχολείο, αναμιγνύοντας υγιεινές τροφές με αγαπημένες λιχουδιές των παιδιών για ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Κλείσιμο
Η αγαπημένη γυμνάστρια συνηθίζει να πηγαίνει τα Σάββατα μαζί με τα παιδιά της στα καταστήματα Carrefour της εταιρίας Mαρινόπουλος και να διαλέγουν μαζί , υπό την καθοδήγησή της πάντα, τα υλικά για έναν σωστό πρωινό και για τα σχολικά σνακ.. “Ψωνίζουμε μαζί υλικά για να τους φτιάξω μπάρες, όπως δημητριακά και μαύρη σοκολάτα, γιαούρτια αλλά και τυριά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή τους και κρακεράκια.” λέει η αγαπημένη γυμνάστρια. Και εξηγεί: “ Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη σοκολάτα από τα παιδιά. Εξάλλου η μαύρη σοκολάτα τους δίνει ενέργεια. Μπορούμε για δεκατιανό να φτιάξουμε σουβλάκι με φρούτα μήλα και ροδάκινα , επί παραδείγματι. Μπορεί να μαυρίσουν λίγο αλλά είναι ένα πολύ υγιεινό δεκατιανό για το σχολείο” λέει σε όλες τις μαμάδες η κ. Πετρουλάκη. Σα σουβλάκι, όπως λέει , κάνει και η ίδια τυρί με ντοματάκια Baby, που λατρεύουν τα παιδιά. Ενα ακόμα “μσυτικό” της επιτυχημένης γυμνάστριας είναι και να κόβει το ψωμί σε διάφορα σχήματα , με ειδικά εργαλεία, ώστε να το κάνει πιο ελκυστικό στα μάτια των παιδιών.

Οντας η ίδια καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής , με σπουδές που συνδυάζουν τις καλές διατροφικές συνήθεις αλλά και την παιδαγωγική προσέγγιση, η κ. Πετρουλάκη επισημαίνει οτι το δεκατιανό, είναι απαραίτητο στα παιδιά. “Μούσλι με μαύρη σοκολάτα, κρακεράκια με ένα κομμάτι τυρί δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιο των παιδιών, τα οποία μελετούν . Τα γλυκά δεν πρέπει να είναι σε κοινή θέα, λέει η κ. Πετρουλάκη , αλλά να προτείνονται ως επιδόρπιο ή σα μία επιβράβευση κάποια στιγμή. “'Τα παιδιά πρέπει να μάθουν την αξία της υγιεινής διατροφής ώστε να τους γίνει παντοτινή συνήθεια” επισημαίνει, τονίζοντας οτι οι γονείς πρέπει να αποτελέσουν το σωστό πρότυπο.

Η κ. Πετρουλάκη τονίζει οτι ακόμα και τσιπς μπορεί να φάει κάποια στιγμή το παιδί , αλλά καλύτερο θα είναι η μητέρα να κόψει λεπτές πατάτες και να φτιάξει σπιτικά τσιπς. Γάλα γιαούρτι με κομμένα φρούτα , μέλι και μαρμελάδες απαραίτητα στο μαθητικό πρωινό, που κανένα παιδί δεν πρέπει να ξεχνά.

Σε οτι αφορά στη γυμναστική η κ. Πετρουλάκη και με το παράδειγμά της προτρέπει όλους τους γονείς να ξεκινήσουν από την ηλικία των 2-3 ετών τα παιδιά τους γυμναστική. Οι καταλληλότερες ενασχολήσεις είναι το baby swimming και η baby yoga .Baby tenniς, μπορεί να κάνει κάποιο παιδί από την ηλικία των τεσσάρων ενώ αργότερα προτείνει μπαλέτο για τα κορίτσια για τη σωστή στάση και την ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης και κολύμπι. Επίσης συστήνει καράτε και πολεμικές τέχνες αλλά και στίβο . “Μπορεί τα παιδιά να μη γίνουν πρωταθλητές” παραδέχεται η έμπειρη γυμνάστρια “αλλά σίγουρα θα αγαπήσουν τη γυμναστική η οποία οδηγεί σε καλή αιμάτωση σε όλο το σώμα”. Επισημαίνει οτι η γυμναστική δεν λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας του διαβάσματος και οτι όπως και στη διατροφή απαιτείται το παράδειγμα των γονέων έστω και αν χρειάζεται κόπος, όπως λέει και σηκώνεται για να πάει να τρέξει με τις κόρες της. Περισσότερες συμβουλές και πρακτικά tips για διατροφή, ομορφιά και άθληση μπορείτε να βρείτε στο site της εταιρίας Μαρινόπουλος,www.zoiorea.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης