Δυνατότητες για σπουδές και ποια τα πλεονεκτήματα των Κολεγίων

Δυνατότητες για σπουδές και ποια τα πλεονεκτήματα των Κολεγίων

Τον δρόμο για σπουδές στα κολέγια επιλέγουν κάθε χρόνο χιλιάδες νέοι .

Δυνατότητες για σπουδές και ποια τα πλεονεκτήματα των Κολεγίων
Ο λόγος που προτιμούν τα κολέγια νέοι που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο Πανεπιστημιακό Ιδρυμα είναι οτι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις σπουδές που επιθυμούν χωρίς να είναι αναγκασμένοι να φύγουν για κάποια χώρα του εξωτερικού. Επίσης, τα τελευταία χρόνια και λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί νέοι που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε τμήμα των πρώτων προτιμήσεών τους ή μπήκαν σε κάποιο τμήμα που δεν εξασφαλίζει μεγάλη σύνδεση με την αγορά εργασίας προτιμούν τις σπουδές στα Κολέγια καθώς επιλέγουν τμήματα που τους εξασφαλίζουν σύνδεση με εργασιακές θέσεις.

Οι δυνατότητες για σπουδές συμφωνούν οι ειδικοί αλλά και απόφοιτοι των Κολεγίων είναι πολλές και απαιτείται έρευνα πριν από την επιλογή γνωστικού αντικειμένου. Τα προγράμματα σπουδών των κολεγίων είναι προγράμματα των συνεργαζομένων πανεπιστημίων και τα πτυχία δίδονται στους αποφοίτους από αυτά τα πανεπιστήμια.

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί θεωρούν το “πλεονέκτημα της έδρας” , όπως αποκαλούν αυτό το “συν” των Κολεγίων ως ένα από τα πιο σημαντικά. Ο λόγος απλός: Σπουδάζεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς χωρίς να φύγεις από το σπίτι σου. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων το κόστος της φοιτητικής «εσωτερικής μετανάστευσης» σε δημόσιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας είναι υψηλότερο από το κόστος φοίτησης στα κολέγια. Αυτονόητο είναι οτι πολλοί νέοι που σκέφτονταν τις σπουδές στο εξωτερικό, λόγω του πολύ υψηλού κόστους προτιμούν τις σπουδές σε κάποιο ελληνικό κολέγιο, παράρτημα ευρωπαϊκού ΑΕΙ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης