«Σμύρνη μου αγαπημένη»

«Σμύρνη μου αγαπημένη»

Μια ιστορία που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές επιστρέφει για δεύτερη χρονιά!

«Σμύρνη μου αγαπημένη»
Από τα στενά σοκάκια και τα καφέ αμάν, έως τα αρχοντικά σπίτια και τα εξοχικά στο Κορδελιό, η παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη», επίκαιρη όσο ποτέ, μας ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά φέτος στην πόλη-σύμβολο του μικρασιατικού ελληνισμού: τη Σμύρνη. 

Τον περασμένο χειμώνα 120.000 και πλέον θεατές κατέκλυσαν το «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»,  για να παρακολουθήσουν το έργο της Μιμής Ντενίση, το οποίο επάξια κέρδισε τον χαρακτηρισμό: «παράσταση της χρονιάς». 

Είναι ένα έργο που ζωντανεύει την ιστορική μνήμη και προσφέρει συγκίνηση, χαρά και νοσταλγία. Βασίζεται σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κείμενο και με τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών οι θεατές μεταφέρονται στη ζωή της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης, της Σμύρνης του ξεριζωμού και της ξενιτιάς.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού υλοποίησε την παράσταση με ένα επιτελείο εξαίρετων ηθοποιών, ζωντανή μουσική, πλούσια σκηνικά, κοστούμια εποχής και αυθεντικό φωτογραφικό υλικό με τρισδιάστατες προβολές από τη θρυλική πόλη, πιστό πάντα στην προσπάθειά του να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη. 

Η Μιμή Ντενίση στο ρόλο της αρχόντισσας Φιλιώς ξετυλίγει το μίτο της ιστορίας και ταξιδεύει τους θεατές γεμίζοντάς τους με αρώματα, χρώματα και αναμνήσεις της πόλης.
Κλείσιμο

Μαζί της στη διαδρομή μιας ολόκληρης ζωής βρίσκεται η οικογένειά της, ο πατέρας της, ο άντρας της, ο αδελφός της, τα παιδιά της και όλοι οι άνθρωποι του σπιτιού που παίρνουν σάρκα και οστά με τις εξαιρετικές ερμηνείες των Κώστα Βουτσά, Τάσο Χαλκιά, Μιχάλη Μητρούση, Τάσο Νούσια, Χριστίνα Αλεξανιάν, Μάνο Ζαχαράκο, Δημήτρη Μακαλιά, Κατερίνα Γερονικολού, Νέλη Αλκάδη και δεκατρείς ακόμα ηθοποιούς. Σε αυτή την ατμόσφαιρα έρχονται να προστεθούν τα σκηνικά του Γιώργου Πάτσα, οι 3D προβολές του Γιάννη Βολιώτη και η μουσική και τα τραγούδια που ερμηνεύουν ζωντανά επί σκηνής ο μοναδικός Μπάμπης Τσέρτος, η Σοφία Μέρμηγκα και η Εστουδιαντίνα.

Το δραματικό φινάλε του έργου αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο την καταστροφή, προκαλώντας έντονα συναισθήματα στον κόσμο που φεύγει με δάκρυα στα μάτια και μια γλυκόπικρη γεύση στα χείλη. Μία μοναδική θεατρική εμπειρία, μία μεγάλη παραγωγή που δεν πρέπει να χάσετε. 


«ΘΕΑΤΡΟΝ»
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0300
www.theatron254.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης