Gastronomy Eruption

gstr02_2

Το Σάββατο 3 Αυγούστου, το Mylos Bar Restaurant και ο resident chef Σταύρος Υφαντίδης θα έχουν την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουν στην κουζίνα τους τον sous chef του θρυλικού «The Fat Duck», Ollie Bridgwater.

Η διαδρομή του ανερχόμενου Βρετανού σεφ από το Λινκολνσάιρ της ανατολικής Αγγλίας στις πιο σημαντικές κουζίνες του κόσμου αποτελεί ορισμό του success story, αφού πρόκειται για έναν παθιασμένο επαγγελματία που κυνήγησε το όνειρό του -συχνά υπό αντίξοες συνθήκες- για να διακριθεί σε αυτό που αγαπούσε από μικρός: τη μαγειρική.

unnamed


Μόλις 14 ετών, ο Ollie έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου… πλένοντας πιάτα! Χρειάστηκε να αποκρύψει την πραγματική ηλικία του και να ρισκάρει, όμως η δίψα του για γνώση ήταν ακατανίκητη. Σύντομα ανέπτυξε μαγειρικές δεξιότητες και στη συνέχεια άνοιξε τα φτερά του με μαθητείες σε κορυφαία εστιατόρια ανά την Ευρώπη.
gstr04

Επιστρέφοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο, βρέθηκε στην κουζίνα του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin «The Fat Duck» στο πλευρό ενός πιονέρου της διεθνούς γαστρονομίας, του chef Heston Blumenthal. Εκεί εργάζεται και δημιουργεί τα τελευταία έξι χρόνια, τελειοποιώντας τεχνικές που βασίζονται στην απαιτητική προετοιμασία, την έμφαση στη λεπτομέρεια και τον σεβασμό στα ποιοτικά υλικά.
gstr02

Μαζί με τον resident chef του Mylos Bar Restaurant Σταύρο Υφαντίδη και τον ταλαντούχο assistant pastry chef των ξενοδοχείων Grande Bretagne και King George Athens Ιωάννη Κίκιρα, θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 10 πιάτων με άξονα τη δημιουργική κουζίνα και τις ποιοτικές πρώτες ύλες της ελληνικής φύσης.
gstr03

Η σύμπραξη των τριών ταλαντούχων σεφ στην κουζίνα μας εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια το Mylos Bar Restaurant με τη διοργάνωση events που ενισχύουν τη φήμη της Σαντορίνης ως ενός από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς παγκοσμίως.


TO MENOY
(τιμή κατ’ άτομο με κρασί: 110 ευρώ)

****
Καβούρι, Ξινόμηλο και Ραπανάκι (O. Mπρ.)
Σφυρίδα και Shiso (Στ. Υ.)
Ψωμί με βούτυρο Αστακού (Ι.Κ.)
****
Χτένια, σούπα Αμυγδάλου, Σταφύλι και Φουά γκρα (O. Mπρ.)
****
Σκουμπρί, γαλάκτωμα Κόλιανδρου και Ενταμάμε (Στ. Υ.)
****
Καραβίδα, Παστινάκι, Αγριοράπανο και Χαβιάρι (Στ. Υ.)
****
Ψητή Πάπια σε μπαχαρικά, Ψωμί και Ραπάνι (O. Mπρ.)
****
Γιαούρτι, Μέλι, Καρύδι (Ι.Κ.)
****
Φυστίκι κρεμέ, Βερύκοκο, σορμπέ Λουΐζας (Ι.Κ.)
****
Τρούφα Σοκολάτας με Λεμόνι (Ι.Κ.)


Με την ευγενική χορηγία
  • Champagne Laurent-Perrier
  • Alpha Estate
  • Κτήμα Αβαντίς
  • Γαλάζιο Αιγαίο
  • Κτήμα Χατζημιχάλη
  • S. Pellegrino
  • Acqua Panna

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

73opap-0

- Περισσότεροι από 10.000 θεατές στη μεγάλη γιορτή των ιπποδρομιών, στο Markopoulo Park
- Για πρώτη φορά στην ιστορία, ίππος συνιδιοκτησίας κατακτά το Ελληνικό Ντέρμπι
- Γαστρονομικές εκπλήξεις και πολλές δραστηριότητες για παιδιά

kardiologiki-etairia_2

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (Ε.Κ.Ε) στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης, που υλοποιεί, αλλά και με αφορμή το επικείμενο 40ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο (17-19 Οκτωβρίου 2019, Ιωάννινα), διοργάνωσε πρόσφατα δημοσιογραφική εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της Καρδιολογίας καθώς και την ευαισθητοποίηση όλων για τη σημασία της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

0000

Για 9η χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis φροντίζει καθημερινά χιλιάδες μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση σε υγιεινό, ασφαλές και επαρκές φαγητό – Τα σχολεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης και ο αντίκτυπος στην ανάπτυξη των παιδιών

EUC-01-_Large_

Το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά το καινοτόμο προπτυχιακό πρόγραμμα εξ αποστάσεως στο πεδίο της «Βυζαντινής Μουσικής - Ψαλτικής Τέχνης», το οποίο καλύπτει το νευραλγικό γνωστικό αντικείμενο της Ανατολικής Εκκλησιαστικής Μουσικής στο τρίπτυχο της ιστορίας, θεωρίας και πράξης.

EUC-01-_Large_

Το Κέντρο Αριστείας CERIDES (Center Of Excellence in Risk and Decision Sciences), το πρώτο διεπιστημονικό Κέντρο Αριστείας που λειτουργεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα είναι ο Συντονιστής Φορέας στην υλοποίηση του πρωτοποριακού έργου «OenoWatch». Το Ολοκληρωμένο Έργο αυτό υποβλήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Restart 2016-2020 του Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας (ΙδΕΚ), πέρασε με επιτυχία και τη δεύτερη φάση αξιολόγησης, και θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση χρηματοδότησης.

tw0

Ρετρό διάθεση και αέρας εποχής φύσηξε στις Σπέτσες το τριήμερο 11 με 13 Οκτωβρίου 2019 με το Tweed Run να χαρίζει μοναδικές στιγμές. Το ξεχωριστό αυτό event που διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά από το Poseidonion Grand Hotel μετέφερε τους συμμετέχοντες στην κομψότητα και τον ρομαντισμό περασμένων εποχών με τη βρετανική αύρα να κατακλύζει το Νησί των Αρωμάτων