Gastronomy Eruption

Gastronomy Eruption

Το Σάββατο 3 Αυγούστου, το Mylos Bar Restaurant και ο resident chef Σταύρος Υφαντίδης θα έχουν την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουν στην κουζίνα τους τον sous chef του θρυλικού «The Fat Duck», Ollie Bridgwater.

gstr02_2
Η διαδρομή του ανερχόμενου Βρετανού σεφ από το Λινκολνσάιρ της ανατολικής Αγγλίας στις πιο σημαντικές κουζίνες του κόσμου αποτελεί ορισμό του success story, αφού πρόκειται για έναν παθιασμένο επαγγελματία που κυνήγησε το όνειρό του -συχνά υπό αντίξοες συνθήκες- για να διακριθεί σε αυτό που αγαπούσε από μικρός: τη μαγειρική.

unnamed


Μόλις 14 ετών, ο Ollie έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου… πλένοντας πιάτα! Χρειάστηκε να αποκρύψει την πραγματική ηλικία του και να ρισκάρει, όμως η δίψα του για γνώση ήταν ακατανίκητη. Σύντομα ανέπτυξε μαγειρικές δεξιότητες και στη συνέχεια άνοιξε τα φτερά του με μαθητείες σε κορυφαία εστιατόρια ανά την Ευρώπη.
gstr04

Επιστρέφοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο, βρέθηκε στην κουζίνα του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin «The Fat Duck» στο πλευρό ενός πιονέρου της διεθνούς γαστρονομίας, του chef Heston Blumenthal. Εκεί εργάζεται και δημιουργεί τα τελευταία έξι χρόνια, τελειοποιώντας τεχνικές που βασίζονται στην απαιτητική προετοιμασία, την έμφαση στη λεπτομέρεια και τον σεβασμό στα ποιοτικά υλικά.
gstr02

Κλείσιμο
Μαζί με τον resident chef του Mylos Bar Restaurant Σταύρο Υφαντίδη και τον ταλαντούχο assistant pastry chef των ξενοδοχείων Grande Bretagne και King George Athens Ιωάννη Κίκιρα, θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 10 πιάτων με άξονα τη δημιουργική κουζίνα και τις ποιοτικές πρώτες ύλες της ελληνικής φύσης.
gstr03

Η σύμπραξη των τριών ταλαντούχων σεφ στην κουζίνα μας εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια το Mylos Bar Restaurant με τη διοργάνωση events που ενισχύουν τη φήμη της Σαντορίνης ως ενός από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς παγκοσμίως.


TO MENOY
(τιμή κατ’ άτομο με κρασί: 110 ευρώ)

****
Καβούρι, Ξινόμηλο και Ραπανάκι (O. Mπρ.)
Σφυρίδα και Shiso (Στ. Υ.)
Ψωμί με βούτυρο Αστακού (Ι.Κ.)
****
Χτένια, σούπα Αμυγδάλου, Σταφύλι και Φουά γκρα (O. Mπρ.)
****
Σκουμπρί, γαλάκτωμα Κόλιανδρου και Ενταμάμε (Στ. Υ.)
****
Καραβίδα, Παστινάκι, Αγριοράπανο και Χαβιάρι (Στ. Υ.)
****
Ψητή Πάπια σε μπαχαρικά, Ψωμί και Ραπάνι (O. Mπρ.)
****
Γιαούρτι, Μέλι, Καρύδι (Ι.Κ.)
****
Φυστίκι κρεμέ, Βερύκοκο, σορμπέ Λουΐζας (Ι.Κ.)
****
Τρούφα Σοκολάτας με Λεμόνι (Ι.Κ.)


Με την ευγενική χορηγία
  • Champagne Laurent-Perrier
  • Alpha Estate
  • Κτήμα Αβαντίς
  • Γαλάζιο Αιγαίο
  • Κτήμα Χατζημιχάλη
  • S. Pellegrino
  • Acqua Panna
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης