Βίντεο: Επίθεση τζιχαντιστών σε ξενοδοχείο στη Σομαλία - Πάνω από 15 νεκροί

Βίντεο: Επίθεση τζιχαντιστών σε ξενοδοχείο στη Σομαλία - Πάνω από 15 νεκροί

Η επίθεση έγινε στο ξενοδοχείο Νάασα Χαμπλόντ - Άλλοι 25 έχουν τραυματιστεί - Οι τρομοκράτες εισέβαλαν και πήραν ομήρους - Στο ξενοδοχείο καταλύουν κυβερνητικά στελέχη

Βίντεο: Επίθεση τζιχαντιστών σε ξενοδοχείο στη Σομαλία - Πάνω από 15 νεκροί
Μια μεγάλη έκρηξη τάραξε την πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου και στη συνέχεια ακολούθησε μπαράζ πυροβολισμών.

Όπως έχει αναφερθεί, οι τρομοκράτες της αλ-Σαμπάμπ, οργάνωσης που πρόσκειται στην αλ-Κάιντα, πολιόρκησαν και στη συνέχεια κατέλαβαν το ξενοδοχείο Ναασα Χαμπλόντ στη σομαλική πρωτεύουσα.

Κλείσιμο


Τουλάχιστον 15 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την επίθεση, ενώ οι τρομοκράτες πήραν ομήρους μέσα στο ξενοδοχείο. Εκτός αυτών άλλα 25 άτομα έχουν τραυματιστεί. 

Όπως ανέφερε η αστυνομία τα θύματα, ήταν επί το πλείστον περαστικοί και υπάλληλοι στα γύρω μαγαζιά.

Βίντεο από το σημείο της επίθεσης


Σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας, όλα ξεκίνησαν με έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου και στη συνέχεια οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο.

Λίγη ώρα μετά την έκρηξη του αυτοκινήτου την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η αλ-Σαμπάμπ, η οποία μάλιστα ανέφερε ότι οι νεκροί είναι πάνω από 20.



Ο αξιωματικός Αλί Μοχάμεντ πρόσθεσε ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται φρουροί, πολίτες και αντάρτες. "Η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας τελείωσε και τώρα ελέγχουμε σπιθαμή προς σπιθαμή το κτίριο μήπως κρύβονται αντάρτες σε αυτό", δήλωσε.

Το ξενοδοχείο Naasa Hablood όπου συχνάζουν ξένοι πολίτες, πολιτικοί και μέλη της Διασποράς, στο βόρειο Μογκαντίσου, ήταν ο στόχος της επίθεσης. Καμικάζι ανατίναξε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο του ξενοδοχείου και στη συνέχεια βαριά οπλισμένοι αντάρτες εισέβαλαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν με αυτόματα όπλα.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης