Ο Τόσκας τα έψαλε στους στρατηγούς της ΕΛΑΣ για το φιάσκο με τους βανδαλισμούς στην Αθήνα

Ο Τόσκας τα έψαλε στους στρατηγούς της ΕΛΑΣ για το φιάσκο με τους βανδαλισμούς στην Αθήνα

Ετοίμασαν σχέδιο κρούσης που απαιτούσε 200 αστυνομικούς αλλά η ΕΛΑΣ του Τόσκα κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο... 40

Ο Τόσκας τα έψαλε στους στρατηγούς της ΕΛΑΣ για το φιάσκο με τους βανδαλισμούς στην Αθήνα
Στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ βρέθηκε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε προγραμματισμένη συγκέντρωση σχετικά με το νέο σχέδιο αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή καθώς η Αστυνομία δείχνει πρωτοφανή αδράνεια και μειωμένα αντανακλαστικά απέναντι στο σαρωτικό κύμα αντιδράσεων των αντιεξουσιαστών
για την ικανοποίηση των αιτημάτων Γιαγτζόγλου, προτίμησε αντί να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες για τη στάση των αρχών ασφαλείας να τα ψάλλει στους αστυνομικούς.

Μάλιστα στις χθεσινές συσκέψεις που έγιναν στο γραφείο του κ.
Τόσκα
Κλείσιμο
στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι επιτελείς ήλπιζαν ότι θα αντιμετωπίσουν τις καταδρομικές επιθέσεις, τις καταλήψεις, τους βανδαλισμούς και τις μολότοφ με το νέο σχέδιο που υποτίθεται ότι θα έμπαινε σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα. Τελικά, το σχέδιο αυτό θα αντικατασταθεί με νέο αφού δεν υπάρχουν δυνάμεις που απαιτούνταν και αντί για 200 αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν μόλις 40. 

Ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ αντικρίζοντας την εικόνα της
Αστυνομίας και ξεχνώντας ότι η ηγεσία ήταν δική του επιλογή στις κρίσεις που έγιναν πριν ένα μήνα, υποστήριξε πως δεν θα δεχθεί άλλες δικαιολογίες, όπως επί παραδείγματι για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ ή στη Νovartis από τους Ρουβίκωνες φταίει η αλλαγή βάρδιας ή για τα τελευταία συμβάντα στην Ερμού και το Τμήμα Καισαριανής με τη χειροβομβίδα η βροχή που έπεφτε στην Αθήνα και οι κεραυνοί...

Πληροφορίες λένε ότι βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις στο γραφείο του με τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εκπονήσουν νέο σχέδιο ασφαλείας, το οποίο θα αντικαταστήσει το σχέδιο που υποτίθεται θα έμπαινε σε εφαρμογή την επόμενη εβδομάδα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης