Ανατροπή: «Παρών» στο άρθρο 3 ως έχει αποφάσισε η ΔΗΣΥ

Ανατροπή: «Παρών» στο άρθρο 3 ως έχει αποφάσισε η ΔΗΣΥ

«Ναι» αν η υπουργική απόφαση γίνει προεδρικό διάταγμα, όπως θα ζητήσουν οι βουλευτές της στην Ολομέλεια - Περιπλέκονται οι υπολογισμοί για την έκβαση της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή

Ανατροπή: «Παρών» στο άρθρο 3 ως έχει αποφάσισε η ΔΗΣΥ
«Ναι» επί της αρχής στο συζητούμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης και «παρών» στο άρθρο 3 που προβλέπει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου από την ηλικία των 15, θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Η συνεδρίαση του συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κράτησε πάνω από δύο ώρες, καθώς διαφορετική γνώμη είχε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος φαίνεται πως καταλήγει στο «ναι σε όλα».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε διαφωνήσει και με τη θέση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μη στηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη νομοσχέδια που δε θα έχουν τη δεδηλωμένη (σ.σ. Στήριξη και από ΣΥΡΙΖΑ και από ΑΝΕΛ).

Κλείσιμο
Κατόπιν αναλυτικής συζήτησης αποφασίστηκε οι βουλευτές να δηλώσουν «παρών» στην αλλαγή φύλου στα 15, εκτός κι αν η κυβέρνηση δεχθεί να αλλάξει το σημείο στο οποίο αναφέρεται σε υπουργική απόφαση και να το αντικαταστήσει με προεδρικό διάταγμα. 

Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις. 

Πρέπει να επισημανθεί πως από τη ψηφοφορία θα απουσιάζει η κυρία Γεννηματά που θα βρίσκεται σε περιοδεία στην Κρήτη. Προς αποφυγή παρεξήσεων οι επιτελείς της επισημαίνουν ότι η ημέρα της ψηφοφορίας άλλαξε με πρόταση της πλειοψηφίας στην οποία διαφώνησε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης