Πουλάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Να καταργηθεί η προσευχή στα σχολεία

Πουλάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Να καταργηθεί η προσευχή στα σχολεία

«Είναι κατάλοιπο της αντίληψης "Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών» δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και ζητά το κράτος να αποκτήσει σε όλες του τις εκφάνσεις «κοσμικά χαρακτηριστικά»

Πουλάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Να καταργηθεί η προσευχή στα σχολεία
Την «έχθρα» του ΣΥΡΙΖΑ
κατά της προσευχής στα σχολεία επαναφέρει στο προσκήνιο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης ζητώντας την κατάργησή της.
 
Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη Βραδυνή ότι η σχολική προσευχή είναι «κατάλοιπο μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… "Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών"».

Κλείσιμο
Επιμένοντας στη γραμμή του όλοι ίσοι κάνει λόγο για ανάγκη «το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις επιτέλους να αποκτήσει κοσμικά χαρακτηριστικά».

«Ο θεσμός της πρωινής προσευχής είναι κατάλοιπο μιας πολύ περασμένης εποχής και μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… «Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών», που εισάγει – ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο – έναν ανεπίτρεπτο διαχωρισμό μεταξύ των μαθητών. Η άσκηση της λατρείας είναι προσωπικό θέμα των παιδιών και των οικογενειών τους. Όχι του σχολείου» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Πουλάκης.

Πρόκειται για άλλο ένα χτύπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάργηση της έπαρσης σημαίας και της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου στα δημοτικά σχολεία.

Η συγκεκριμένη απόφαση, μάλιστα, είχε έρθει μετά την απόφαση Γαβρόγλου για την επιλογή των σημαιοφόρων στα δημοτικά όχι ανάμεσα στους καλύτερους μαθητές αλλά με κλήρωση.

Στην ίδια συνέντευξη, τέλος, ο κ. Πουλάκης παίρνει αποστάσεις από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για το θέμα της πετρελαιοκηλίδας και ειδικότερα για την προτροπή του να πάνε άφοβα οι πολίτες για μπάνιο - θέση για την οποία στη συνέχεια ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε συγγνώμη - λέγοντας ότι ο ίδιος δεν θα κάνει μπάνιο καθώς υπάρχει η σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης