PROTOTHEMA

Ελλάδα

Μετά τη μετωπική για τους σημαιοφόρους με κλήρωση

Κόβουν την έπαρση σημαίας και τον εθνικό ύμνο στα δημοτικά

Κόβουν την έπαρση σημαίας και τον εθνικό ύμνο στα δημοτικά

Ως τώρα προβλεπόταν να γίνεται επίσημη έπαρση της σημαίας με ωδή του εθνικού ύμνου κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα - Τέλος και στη διαγωγή - Τι θα ισχύει για την πρωινή προσευχή

Μετά την... αριστεία και τη μετωπική σύγκρουση των κομμάτων για τους σημαιοφόρους με κλήρωση, το υπουργείο Παιδείας έρχεται να ανάψει νέες φωτιές καθώς καταργεί από τα δημοτικά σχολεία το έως τώρα τελετουργικό βάσει του οποίου τα παιδιά τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο με το βλέμμα στη Γαλανόλευκη. Με λίγα λόγια στο πρόγραμμα των δημοτικών θα τηρείται πλέον το τελετουργικό που υπάρχει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς τις λοιπές προβλέψεις που υπήρχαν ως σήμερα.


Δηλαδή οι μαθητές το πρωί δεν θα λένε τον εθνικό ύμνο, ούτε έπαρση της σημαίας θα γίνεται καθώς αυτή θα μένει μόνιμα αναρτημένη στον ιστό, όπως σε όλα τα δημόσια κτήρια.

Ως τώρα, όπως αναφέρει και η «Καθημερινή», προβλεπόταν να μένει η σημαία αναρτημένη όπως στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και να γίνεται επίσημη έπαρσή της με ωδή του εθνικού ύμνου κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, αλλά και στις εθνικές και τοπικές εορτές.

Με το Προεδρικό Διάταγμα του υπ. Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου ορίζεται στο άρθρο 3 παράγραφος 7 μόνο ότι «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».

Ως προς την πρωινή προσευχή στο προαύλιο του σχολείου, από τη νυν ηγεσία του υπ. Παιδείας «κινδύνευσε» και αυτή. Ωστόσο η μετωπική αποφεύχθηκε καθώς δεν κόπηκε από το πρόγραμμα, αλλά ορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 18 ότι «πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν».

Τέλος και στη διαγωγή 

Το υπουργείο Παιδείας βάζει τέλος και στη διαγωγή των μαθητών, καθώς στο νομοσχέδιο του υπουργείου που ψηφίστηκε το πρωί της Πέμπτης αναφέρεται ότι «κανένας χαρακτηρισμός που αφορά τη διαγωγή των µαθητών δεν αναγράφεται στους τίτλους σπουδών, ιδίως στα απολυτήρια, καθώς και τα αποδεικτικά απόλυσης, τα αποδεικτικά και πιστοποιητικά σπουδών», ενώ για μαθητές που φοίτησαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου, τα πιστοποιητικά αυτά θα εκδίδονται εφεξής χωρίς την αναγραφή του χαρακτηρισμού της διαγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, που συνυπέγραψαν άλλοι 27 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, έθεσε το εν λόγω ζήτημα.


Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Νουμερα06/08/201717:02

Ειναι, αντι να κοιταξουν να φτιαξουν την οικονομια και να ορθοποδησει η Ελλαδιτσα, κανουν μεταρυθμισεις που θελουν να προκαλεσουν και να αποπροσανατολισουν τον κοσμο απο τα προβληματα του.

Απάντηση
.?05/08/201722:29

Αυτή πρέπει νά είναι η λογική αντίδρασή μας ως απάντηση: Από σήμερα κιόλας τήν γαλανόλευκη όλοι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στά σπίτια μας! Νά κυματίζει προκλητικά κι όσοι ανθέλληνες τίς βλέπουν ν' αρρωσταίνουν, μαζί μέ τόν ακατανόμαστο πρωθυπουργό τους. 'Ελληνες, τσακίστε τους έτσι μέ τό "γάντι"! Εμείς θά κάνουμε απλά τό ...κέφι μας ενώ αυτοί θά "πεθαίνουν"!

Απάντηση
Στα γκρέμια05/08/201716:09

Ότι μ@λ@κια σας διατάξουν να κάνετε οι μεγάλοι την κάνετε δουλακια...Έχςτε κατσικωθεί στον σβέρκο μας και όλα τα διαλύετε ,ότι έχει απομείνει από αξίες τα κάνετε σκατα.Το καλύτερο που μπορείτε να πράξετε είναι να ξεκουμπιστητε!

Απάντηση
Θύμα05/08/201715:57

Να κόψουν και τα πουλάκια τους μήπως γλυτώσουν οι επόμενες γενιές

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία