ΝΔ για άδειες: Έχουμε διανύσει την απόσταση που μας αναλογεί για το ΕΣΡ

ΝΔ για άδειες: Έχουμε διανύσει την απόσταση που μας αναλογεί για το ΕΣΡ

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά ο πρωθυπουργός να δεσμευτεί για κατάργηση των τεσσάρων αδειών και του άρθρου 2Α

ΝΔ για άδειες: Έχουμε διανύσει την απόσταση που μας αναλογεί για το ΕΣΡ
Στον αστερισμό του «blame game» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ευθύνες της μη συγκρότησης του ΕΣΡ
κινήθηκε η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο γραμματέας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας μια ημέρα πριν από την νέα συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Ο κ. Τσίαρας επισήμανε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ότι «η ΝΔ έχει διανύσει την απόσταση που της αναλογεί για την συγκρότηση του ΕΣΡ» υπενθυμίζοντας ότι έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση - πλαίσιο για την αντικατάσταση του νόμου Παππά αλλά και πρόσωπο που πληροί τα χαρακτηριστικά για την στελέχωση της Ανεξάρτητης Αρχής. 
Κλείσιμο

Ως ένδειξη δε μια ακόμα μικρής υποχώρησης εκ μέρους της ΝΔ, υπογράμμισε ότι «είμαστε έτοιμοι ακόμα και στο παρά πέντε της νέας Διάσκεψης να περισώσουμε το συνταγματικό κύρος. Αρκεί η κυβέρνηση να αποδείξει ότι δεν επιθυμεί νέο ναυάγιο. Και για να το αποδείξει αυτό πρέπει ο πρωθυπουργός να δεσμευτεί για κατάργηση: των τεσσάρων αδειών και του άρθρου 2Α. Και στην συνέχεια να ξεκινήσουν συζητήσεις για την συγκρότηση του ΕΣΡ».

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν για «κατάργηση» του νόμου Παππά και όχι δέσμευση κατάργησής της. 

Τέλος, ο κ. Τσιάρας επέστρεψε τις κατηγορίες του Μεγάρου Μαξίμου που ρίχνει την αποκλειστική ευθύνη στην ΝΔ για την μη συγκρότηση του ΕΣΡ λέγοντας ότι «το αδιέξοδο είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που επιθυμεί να χειραγωγήσει την ενημέρωση».

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση με τις τροπολογίες που κατέθεσε δείχνει ότι επιθυμεί να συγκροτήσει ΕΣΡ που θα κάνει ότι του ζητά». 

Τέλος, άφησε αιχμές για την στάση του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε τις τρεις υπουργικές τροπολογίες λέγοντας πως «δεν ξέρω αν έχουν βρει κοινό τόπο με τον κ. Παππά. Όμως μας έκανε εντύπωση η στάση του ιδιαίτερα όταν η τοποθετήσεις των μελών του στην Βουλή ήταν διαφορετική». 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης