Απίστευτη πρόκληση μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε κηδεία στρατιώτη στην Ξάνθη

Απίστευτη πρόκληση μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε κηδεία στρατιώτη στην Ξάνθη

Δείτε βίντεο - Ο βουλευτής, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ μαζί με τον ψευδομουφτή της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ,εκδίωξαν τον νόμιμο μουφτή από την νεκρώσιμο τελετή μουσουλμάνου στρατιώτη - Επιχείρησαν να απομακρύνουν και το φέρετρο

Απίστευτη πρόκληση μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε κηδεία στρατιώτη στην Ξάνθη
Απίστευτη πρόκληση από τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ ο οποίος την Πέμπτη με φανατικούς τουρκόφρονες της μειονότητας, εκδίωξαν τον νόμιμο μουφτή από την νεκρώσιμο τελετή του άτυχου μουσουλμάνου στρατιώτη, που πνίγηκε εν ώρα υπηρεσίας στο ΚΑΑΥ της Κεραμωτής.

Οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας, με πρωταγωνιστές τον βουλευτή του  ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, τον δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ και τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, «μπούκαραν»  στον προαύλιο χώρο της κατοικίας του άτυχου νέου και εκδίωξαν τον νόμιμο μουφτή Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, που εκείνη την ώρα «διάβαζε» την καθιερωμένη προσευχή.

Ερασιτεχνικό βίντεο, δείχνει τους τραμπουκισμούς των εγκάθετων της Άγκυρας, με πρωταγωνιστή τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο οποίος εκδιώχνει το νόμιμο θρησκευτικό λειτουργό και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του υποδεικνύει «ευγενικά» να αποχωρήσει από το χώρο. Οι ίδιοι μάλιστα επιχείρησαν να πάρουν στη συνέχεια από τα χέρια των στρατιωτών-συναδέλφων του νεκρού, το φέρετρο κάτι που απετράπη με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Κλείσιμο
Η κηδεία του 19χρονου, πραγματοποιήθηκε με βάση όσα ορίζουν οι κανονισμοί του Γ.Ε.Σ. για την απόδοση τιμών σε ένστολους που χάνουν τη ζωή τους, αλλά και με το μουσουλμανικό τυπικό. Η Ελληνική Σημαία, την οποία κρατούσαν συνάδελφοι του νεκρού, προπορευόταν της τελετής, ενώ στο τέλος άγημα απέδωσε τις προβλεπόμενες  τιμές, παρουσία του διοικητή του Δ’Σ.Σ, Ιωσήφ Μαυράκης, ο οποίος δεν επέτρεψε τη συνέχιση των προκλήσεων και κυρίως προστάτευσε τη Σημαία που στο τέλος ο ίδιος παρέδωσε στα χέρια των γονέων του άτυχου νέου. 

Η προβοκατόρικη ενέργεια των τουρκοφρόνων της μειονότητας, αποσκοπούσε στο να αποδείξει «ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο» στα Πομοακοχώρια, σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι Πομάκοι γυρίζουν την πλάτη τους στην τουρκική προπαγάνδα, που επιδιώκει μεθοδικά την τουρκοποίησή τους. Ήταν όμως και μία απάντηση στην πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά στα Πομακοχώρια και στην Γλαύκη, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους. Ήταν πρώτη φορά που κυβερνητικός αξιωματούχος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην περιοχή, μιλώντας ευθέως για «Πομάκους» και «Πομακοχώρια» προκαλώντας εκνευρισμό στην Άγκυρα.





Στήνουν «θερμό» επεισόδιο στη Θράκη

Στο μεταξύ προβληματισμό προκαλεί η πραγματοποίηση πορείας που θα οργανώσουν στην Κομοτηνή τουρκόφρονες  στις 24 Ιουλίου -ανήμερα του μνημόσυνου του Αχμέτ Σαδίκ- με πρόσχημα τη «διεκδίκηση δικαιωμάτων». Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, είχε προαναγγείλει στο 4ο Συνέδριο του DEB  ο πρόεδρος του κόμματος, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, που επιχειρεί ουσιαστικά να δημιουργήσει και πάλι ένταση ανάμεσα στα σύνοικα στοιχεία της. Με μια ιδιάζουσα φασίζουσα ρητορική των στελεχών του, η οποία απροκάλυπτα πλέον κάνει λόγο ακόμα και για «αλυτρωτικές βλέψεις», βάζοντας ταμπέλες και τραβώντας διαχωριστικές γραμμές στην κοινωνία το ακροδεξιό κόμμα ΚΙΕΦ επιχειρεί να χειραγωγήσει, να φανατίσει και να κατευθύνει τους φιλήσυχους μουσουλμάνους της Θράκης με πρακτικές πεπερασμένων εποχών. Είχε δηλώσει προκλητικά ο Τσαβούς: «Να πάρουμε στα χέρια μας την σημαία. Να κάνουμε μια πορεία, τουλάχιστον από τα γραφεία μας μέχρι τα νεκροταφεία. Μια πορεία περηφάνιας. Να είναι μια πορεία με αίτημα την απόδοση των δικαιωμάτων μας. Ας είναι μια πορεία με την οποία θα ζητείται πίσω το αυτοκίνητο του αείμνηστου ηγέτη μας. Πλέον να μην στεκόμαστε. Πλέον να μην σωπαίνουμε. Ήρθε πια ο καιρός να βγούμε στις πλατείες.  Δήθεν θα μας εκφόβιζαν. Εγώ απευθύνομαι στους Έλληνες αξιωματούχους. Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω την ψυχή μου. Ο ηγέτης μας έγινε μάρτυρας. Εάν επιτρέψει ο Αλλάχ ας γίνουμε και εμείς μάρτυρες σε αυτό τον δρόμο».

Η πορεία αυτή αποτελεί ουσιαστικά την κορύφωση των ενεργειών της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια της να κλιμακώσει τις εντάσεις με απώτερο σκοπό τη δημιουργία «θερμού» επεισοδίου στη Θράκη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης