Ο τολμών ρωτά, λέει ο Θεοδωράκης για το δημοψήφισμα του Ποταμιού

Ο τολμών ρωτά, λέει ο Θεοδωράκης για το δημοψήφισμα του Ποταμιού

«1.483 στελέχη δεν επιβεβαίωσαν απλώς ότι το Ποτάμι είναι ένα Κίνημα με ενιαία ταυτότητα, επιβεβαίωσαν κυρίως ότι μπορεί να υπάρξει και άλλος τρόπος συμμετοχής των πολιτών στην πολιτική» τονίζει ο επικεφαλής του κόμματος

Ο τολμών ρωτά, λέει ο Θεοδωράκης για το δημοψήφισμα του Ποταμιού
Για το εσωκομματικό ηλεκτρονικό δημοψήφισμα
που διεξήγαγε το Ποτάμι
αναφορικά με τις συνεργασίες του κόμματος τοποθετήθηκε ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης
Κλείσιμο
.

Με μήνυμά του στο Facebook, υπεραμύνεται της απόφασής του τονίζοντας ότι «ο τολμών ρωτά». Παράλληλα εξηγεί ότι παρά τις αμφιβολίες που εκφράστηκαν γι' αυτή την κίνηση «1.483 στελέχη δεν επιβεβαίωσαν απλώς ότι το Ποτάμι είναι ένα Κίνημα με ενιαία ταυτότητα, επιβεβαίωσαν κυρίως ότι μπορεί να υπάρξει και άλλος τρόπος συμμετοχής των πολιτών στην πολιτική». 

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Θεοδωράκη: 

«Λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα του Κινήματος, όταν κοιτούσαμε το ερωτηματολόγιο, ένα στέλεχος είχε τις αμφιβολίες του: «Καλά, τρελός είσαι; Θα ρωτήσουμε τους εθελοντές για όλα αυτά; Κι αν οι απαντήσεις τους είναι αντίθετες με όλα αυτά που λέμε τους τελευταίους μήνες; Αν έχουν άλλη άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις συνεργασίες, τα άλλα κόμματα; Πώς θα το μαζέψουμε μετά;». Όμως, όπως θα το καταλάβατε, οι περισσότεροι είπαμε ότι πρέπει να το τολμήσουμε. Και το τολμήσαμε. Ένα καθαρό ερωτηματολόγιο που ζητούσε συγκεκριμένες απαντήσεις και μια εφορευτική επιτροπή με στελέχη από όλη την Ελλάδα (και την Ολλανδία και την Αμερική!) που πάνω από όλα βάζουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια και όχι κάποια «γραμμή». Οι απαντήσεις είναι πλέον γνωστές. 1.483 στελέχη δεν επιβεβαίωσαν απλώς ότι το Ποτάμι είναι ένα Κίνημα με ενιαία ταυτότητα, επιβεβαίωσαν κυρίως ότι μπορεί να υπάρξει και άλλος τρόπος συμμετοχής των πολιτών στην πολιτική. Όχι μόνο χειροκροτητές αλλά συμμέτοχοι. Αυτό είναι το Ποτάμι! Και αυτή είναι η άμεση δημοκρατία που υπερασπιζόμαστε.

Υ.Γ. 
Και αν κάποιος λέει «δεν κάναμε και τίποτα σπουδαίο» τον καλώ να απαντήσει: Θα μπορούσε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ να ρωτήσουν τα μέλη τους για όλα αυτά που τόσους μήνες, τόσα χρόνια, οι ηγεσίες τους υπερασπίζονται; Για σκεφθείτε το… Ή θα φοβόντουσαν ότι θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και θα φανεί όλη η πολιτική τους θολούρα;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης