Αποκαλύψεις Καμμένου για την απόπειρα χρηματισμού του Χαϊκάλη

Αποκαλύψεις Καμμένου για την απόπειρα χρηματισμού του Χαϊκάλη

Ως ύποπτος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων καλείται από τον εισαγγελέα εντός της ημέρας ο Γιώργος Αποστολόπουλος - Καμμένος: Κάποια απ' τα μετρητά που υποσχέθηκαν στον Χαϊκάλη μπορεί να ήταν απ' την απαγωγή Παναγόπουλου - Χαϊκάλης: Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να ενδώσω

Αποκαλύψεις Καμμένου για την απόπειρα χρηματισμού του Χαϊκάλη
Το πλήρες ιστορικό της υπόθεσης, που καταγγέλλουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη, προκειμένου να ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, έχοντας δίπλα του το βουλευτή, που πρωταγωνίστησε στην όλη ιστορία.

Ο κ. Καμμένος εμφάνισε cd και άλλο υλικό, όπου είναι καταγεγραμμένες οι συνομιλίες του κ. Χαϊκάλη με τον μεσάζοντα Γιώργο Αποστολόπουλο, που κατονομάζεται ως ο άνθρωπος που επιχείρησε να χρηματίσει τον βουλευτή.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει η ίδια το υλικό, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης στον οποίο έχει ήδη σταλεί, διαφορετικά θα το πράξει ο ίδιος αδιαφορώντας, όπως είπε, για τυχόν συνέπειες του νόμου.

Κλείσιμο
Ο κ. Καμμένος απέστειλε το υλικό αυτό και στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη προκειμένου να ενημερωθούν τα κόμματα σχετικά.

Εν τω μεταξύ, ως ύποπτος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων καλείται από τον εισαγγελέα εντός της ημέρας ο Γιώργος Αποστολόπουλος, το πρόσωπο που κατονόμασε ο Παύλος Χαϊκάλης ότι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει για να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως περιέγραψε ο κ. Καμμένος, συνεπικουρούμενος από τον κ. Χαϊκάλη, η υπόθεση ξεκίνησε προ ημερών. «Είχαμε μια φιλική σχέση με τον μεσάζοντα, στην αρχή νόμιζα ότι κάνει πλάκα, μετά άρχισε να το σοβαρεύει» σημείωσε.

Η πρώτη κρίσιμη συνάντηση, διάρκειας μίας ώρα και 14 λεπτών, που έγινε στο ξενοδοχείο plaza καταγράφηκε από κάμερα - ρολόι που φορούσε ο κ. Χαϊκάλης, αλλά και από άλλα μέσα, με το πρόσωπο του μεσάζοντα να φαίνεται καθαρά.

Αμέσως μετά ο βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Καμμένο και μαζί τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο, αλλά και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, Ντογιάκο.

Ο τελευταίος προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συναντήσεις, ώστε να υπάρξει πλήρης καταγραφή και αποδεικτικό υλικό για τις παράνομες πράξεις.

Η δεύτερη συνάντηση διήρκεσε 15 λεπτά και συμφωνήθηκε στην επομένη επαφή να μπουν στο… ψητό: ο μεσάζοντας υποσχέθηκε στον βουλευτή να του παραδώσει μετρητά ύψους 700 χιλιάδων ευρώ, να του ρυθμίσει το δάνειο που έχει ο κ. Χαϊκάλης σε τράπεζα, αλλά και ένα ποσό σε χρυσό.

Τα αντίγραφα των δύο συνομιλιών παραδόθηκαν στην Εισαγγελία, ενώ ο κ. Καμμένος τα κατέθεσε και σε συμβολαιογράφο του εξωτερικού για παν ενδεχόμενο.

Στην τρίτη συνάντηση, που θα γινόταν στο σπίτι του βουλευτή, είχε στηθεί αστυνομική επιχείρηση προκειμένου να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ο μεσάζοντας. Όμως, δύο λεπτά πριν τον καθορισμένο χρόνο, ο κ. Αποστολόπουλος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον κ. Χαϊκάλη ότι δεν θα προσέλθει και του… ευχήθηκε καλές γιορτές. Λίγο πριν, ο βουλευτής του έστειλε μήνυμα "πού είσαι, χάθηκες;".

Κατά τον κ. Χαϊκάλη ο μεσάζοντας δεν εμφανίστηκε στο τρίτο και καθοριστικό ραντεβού, ίσως γιατί είχε καταλάβει ή επειδή ενημερώθηκε από κάποιον ότι παρακολουθείται.

Ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι για λόγους ασφαλείας και για την περίπτωση που του συμβεί κάτι, προσέτρεξε στον Λάκη Λαζόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για το υλικό. Διευκρίνισε δε ότι επέλεξε τον κ. Λαζόπουλο επειδή είναι δικός του άνθρωπος και επειδή διαθέτει την τεχνική υποδομή στο στούντιο να καθαρίσουν οι ήχοι στο υλικό.

Όσο για τη σύγχυση που υπήρξε στην αρχή εάν ο κ. Χαϊκάλης είχε δώσει στις αρχές το όνομα του μεσάζοντα, ο βουλευτής είπε ότι ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή για την ταυτότητά του, αλλά δεν υπήρχε στις επίσημες καταθέσεις για να διασφαλιστεί το απόρρητο και να συλληφθεί επ' αυτοφώρω.

«Οι διάλογοι είναι συγκλονιστικοί. Αυτά που ακούγονται είναι πέραν φαντασίας» είπε ο κ. Χαϊκάλης και ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτηκς ούτε μία στιγμή να ενδώσει.

Σύμφωνα με τους κυρίους Καμμένο και Χαϊκάλη οι καταγεγραμμένες συνομιλίες περιέχουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις και για άλλες δωροδοκίες, που επιχειρήθηκε να γίνουν προς βουλευτές, πάντα για να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

Ζήτησε δε να ανοίξουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες του μεσάζοντα για να φανεί αν συνομιλούσε με τον Δημήτρη Σταμάτη του πρωθυπουργικού γραφείου και κατήγγειλε ότι ο κ. Σαμαράς έπαιρνε τηλέφωνο βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αναφερόμενος στον κ. Αποστολόπουλο ο κ. Καμμένος είπε ότι τον γνώρισε στο γραφείο του κ. Σαμαρά, όταν ήταν ακόμα βουλευτής της ΝΔ. Στη συνέχεια ο φερόμενος ως μεζάοντας τώρα, εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ για μία περίοδο και αργότερα προσελήφθη στη Deutsche Bank.

Ο κ. Καμμένος διαμήνυσε ότι δεν απειλείται από κανένα, αλλά και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ούτε για εταιρείες of shore, ούτε για τίποτε άλλο. «Τους καλώ να βγάλουν ό,τι έχουν για μένα. Αν αντέχουν, ας βγάλουν» είπε χαρακτηριστικά.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης