Φυλακές Κορυδαλλού: Τα ΕΚΑΜ εξουδετερώνουν τους κρατούμενους

Φυλακές Κορυδαλλού: Τα ΕΚΑΜ εξουδετερώνουν τους κρατούμενους

Πάνοπλοι άντρες των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στις φυλακές μετά τα επεισόδια - Αυτοσχέδια μαχαίρια και κάθε είδους αντικείμενο που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο είχαν μαζί τους οι κρατούμενοι

korydallos-ekam-ena
Πάνοπλοι άντρες των ΕΚΑΜ εισέβαλαν χθες το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να καταστείλουν τα βίαια επεισόδια μεταξύ κρατουμένων.
Αν και το υπουργείο Δικαιοσύνης βάφτισε «αναταραχή» όλα όσα έγιναν, οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι επρόκειτο για συγκρούσεις οπλισμένων ανθρώπων, έτοιμων για όλα.

Αυτοσχέδια μαχαίρια και χατζάρια, κοντάρια με λόγχες και κάθε είδους αντικείμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο εντοπίστηκαν σε κελιά κρατουμένων, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες. 

korydallos-opla-ena
korydallos-opla-tria
korydallos-opla-dyo


Κλείσιμο
Οι φωτογραφίες εξάλλου δείχνουν και τους άντρες των ΕΚΑΜ που κατέστειλαν τα επεισόδια να έχουν ακινητοποιήσει κρατούμενους και να τους ερευνούν για τυχόν όπλα.

korydallos-ekam-ena
korydallos-ekam-dyo


Τα επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10.45, την Τρίτη, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν οι σειρήνες των φυλακών.

Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη συμπλοκή φαίνονται και σε βίντεο που μετέδωσε ο Alpha. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κρατούμενοι από τη δεύτερη και πέμπτη πτέρυγα έσπασαν τις πόρτες, ήρθαν στα χέρια, κυνηγήθηκαν και πήγαν στο διοικητήριο. Όταν ένας σωφρονιστικός υπάλληλος προσπάθησε να κρατήσει την πόρτα κλειστή, ένας κρατούμενος τον χτύπησε με σίδερο στο χέρι και τον έριξε κάτω, ενώ οι υπόλοιποι κρατούμενοι συνέχισαν τα επεισόδια.

Οι κρατούμενοι της δεύτερης πτέρυγας έσπασαν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα κρατώντας αυτοσχέδια μαχαίρια κινήθηκαν απειλητικά προς την πέμπτη πτέρυγα. Ένας σωφρονιστικός τραυματίστηκε, καθώς προσπάθησε να τους σταματήσει, ενώ οι συνάδελφοί του εγκλωβίστηκαν για ώρα στα κουβούκλια.

Συμπλοκές στις φυλακές Κορυδαλλού


Η κρίση έληξε μετά την εντολή του διευθυντή προς τους άνδρες της ομάδας αντιμετώπισης έκνομων ενεργειών να επέμβουν.

«Εμείς είδαμε ένα όχλο να κινείται μαζί από τη μία πλευρά στην άλλη. Αυτό ήταν αρκετό να χτυπήσει συναγερμός γιατί οι υπάλληλοι μέσα είναι έμπειροι, καταλαβαίνουν όταν υπάρχει μια τέτοια δραστηριότητα και χτύπησαν τον συναγερμό για να μπουν μέσα οι ειδικές ομάδες», ανέφερε ο κ. Κωστίκας, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών.

Πάντως, το υπουργείο Δικαιοσύνης προσπάθησε μάλλον να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το μέγεθος της συμπλοκής, σημειώνοντας σε ανακοίνωση: «Αναταραχή υπήρξε σήμερα το πρωί ανάμεσα σε κρατουμένους δύο πτερύγων (Β΄ και Ε΄) του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού – Ι, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές. Αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος. Διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης