Το αντιοξειδωτικό έλαιο που ρίχνει την πίεση και νικά τη γήρανση – Δεν είναι το ελαιόλαδο!

Το αντιοξειδωτικό έλαιο που ρίχνει την πίεση και νικά τη γήρανση – Δεν είναι το ελαιόλαδο!

Ξέρουμε ότι το ελαιόλαδο είναι στην κορυφή της λίστας των ευεργετικών για την υγεία τροφίμων, τη θέση αυτή όμως ίσως να πρέπει να την μοιραστεί με ένα ακόμη πολύτιμο και δημοφιλές έλαιο

40_sousami
Σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο, είναι αναμενόμενο να έρθουν στο προσκήνιο και στο τραπέζι μας το σουσάμι και τα προϊόντα του όπως το ταχίνι, που είναι πολτός από σουσάμι, το έλαιο σουσαμιού και φυσικά ο χαλβάς που αποτελείται από ταχίνι.

Γνωρίζουμε από την ιστορία, ότι τα εκχυλίσματα σουσαμιού χρησιμοποιούνταν για την καταπολέμηση της υψηλής πίεσης και την παραγωγή φαρμάκων από αρχαιοτάτων χρόνων. Σήμερα η θεραπευτική δράση του σουσαμιού και των προϊόντων του έχει πλέον πιστοποιηθεί από μια πληθώρα επιστημονικών μελετών. Σύμφωνα με μελέτες η κατανάλωση σουσαμιού συσχετίζεται με τη μείωση της χοληστερόλης, ενώ διαφαίνεται και μία αντιυπερτασική δράση του σησαμελαίου που έχει πιστοποιηθεί και από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία. Σημειώνεται μάλιστα ότι η θρεπτική αξία του σησαμέλαιου προσεγγίζει αυτήν του ελαιόλαδου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης