Εμμηνόπαυση: Σε αυτές τις γυναίκες μπορεί να καθυστερήσει 1,4 χρόνια

Εμμηνόπαυση: Σε αυτές τις γυναίκες μπορεί να καθυστερήσει 1,4 χρόνια

Η ζωή κοντά στη φύση και σε γειτονιές πλουσιότερες σε πράσινο ενδεχομένως καθυστερούν την ηλικία έναρξης της εμμηνόπαυσης, υποστηρίζει νέα έρευνα

200214173449_woman_sun2
Η ζωή κοντά σε χώρους πρασίνου έχει συνδεθεί με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση του κινδύνου εμφάνισης παχυσαρκίας, η ενίσχυση της προσοχής στα παιδιά και η καθυστέρηση της σωματικής παρακμής στους ηλικιωμένους. Για πρώτη φορά, κοινή μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Bergen και το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης, έδειξε ότι η ζωή σε μια γειτονιά πλουσιότερη σε πράσινο επηρεάζει την ηλικία έναρξης της εμμηνόπαυσης.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Environment International, ανάλυσε τα στοιχεία 1.955 γυναικών από εννέα χώρες (Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Εσθονία, Ισλανδία και Νορβηγία), οι οποίες είχαν συμμετάσχει στην Έρευνα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για την Αναπνευστική Υγεία. Σε διάστημα 20 ετών, οι συμμετέχουσες απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους και τον τρόπο ζωής τους, ενώ υποβλήθηκαν σε αιματολογικές εξετάσεις. Οι ερευνητές συνυπολόγισαν την έκταση των χώρων πρασίνου στις γειτονιές των υπό μελέτη υποκειμένων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης