Επανάσταση ή... εικασία; Νέο τεστ αίματος «δείχνει» πόσα χρόνια θα ζήσεις!

blood

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Γέιλ ανοίγει «παράθυρο» στην «αιώνια νεότητα» - Το τεστ φανερώνει την πραγματική ηλικία του σώματος - Η ατομική διαχείριση μία τόσο σοβαρής γνώσης και οι προοπτικές που ανοίγονται για την ιατρική κοινότητα

Πόσα χρόνια μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος; Γιατί εξίσου υγιή άτομα ζουν άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο; Πώς καθορίζεται ο χρόνος ζωής του ανθρώπου; Εμπλέκεται το θεϊκό στοιχείο στο υπαρξιακό αυτό ζήτημα; Είναι ωφέλιμο να γνωρίζουμε πόσος καιρός μας απομένει σε τούτο τον κόσμο; Και αν μαθαίναμε πόσο θα ζήσουμε, πώς θα το διαχειριζόμασταν; Μπορεί το ανθρώπινο είδος να χειριστεί μία τόσο μεγάλη επανάσταση; Τα παραπάνω ερωτήματα είναι μόνο μερικά απ' όσα έχει «γεννήσει» μία -αν μη τι άλλο- επαναστατική μέθοδος, η οποία φέρεται να δείχνει πόσα χρόνια ζωής μας απομένουν.

Πρόκειται για ένα νέο επαναστατικό τεστ αίματος που ισχυρίζεται ότι εφηύρε επιστημομική ομάδα του Πανεπιστημίου Γέιλ. Η έρευνα βασίζεται στην εξής λογική προσέγγισης. Το επαναστικό τεστ αίματος δείχνει την πραγματική ηλικία του εκάστοτε ανθρώπινου σώματος και ειδικότερα των κυττάρων του. Με αυτόν τον τρόπο, διαχωρίζεται η ηλικία που το σώμα του κάθε ανθρώπου έχει βάσει της ημερομηνίας που γεννήθηκε και εκτιμάται με βάση την ηλικία, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, των κυττάρων και της λειτουργίας του.

Πολλές φορές συγκρίνουμε συνομίληκους ανθρώπους και διαπιστώνουμε εξαιρετικά μεγάλες διαφορές. Αυτό ακριβώς υποδεικνύει με ακρίβεια το νέο επαναστατικό τεστ αίματος που φέρεται να ανακάλυψε η επιστημονική ομάδα του Γέιλ. Ένα τεστ, που αν επιβεβαιωθεί σε όλο το εύρος του, θα προκαλέσει μία άνευ προηγουμένου επανάσταση, αλλά και μία σειρά από ισχυρά διλήμματα και στο βάθος μία αλλαγή της κοσμοθεωρείας του κάθε ανθρώπου, καθώς τα νέα δεδομένα και η γνώση για το διάστημα που θα είναι διαθέσιμο, θα ανατρέψει κάθε σχεδιασμό, κάθε προσέγγιση, κάθε ενδοιασμό, ή θα οδηγήσει σε φαινόμενα βαθιάς κατάθλιψης, με όσα συνεπάγονται από αυτό.

Οι ιατρικές προοπτικές που ανοίγονται

Οι γιατροί, ωστόσο, έχουν έτοιμη την απάντησή τους, ενδεχομένως και τη λύση. Εν πολλοίς, το γήρας του σώματος δεν θεωρείται στον χώρο της ιατρικής ως μία φυσιολογική κατάσταση, αλλά ως ασθένεια. Το επαναστατικό τεστ φανερώνει την πραγματική ηλικία του σώματος. Η φθορά του σώματος καθορίζεται από δεκάδες παραμέτρους και παράγοντες. Ορισμένοι από αυτούς είναι η διατροφή, το περιβάλλον, το άγχος, δηλαδή ο τρόπος ζωής, οι καταχρήσεις και πολλά ακόμα.

Με το τεστ αίματος, οι γιατροί και ιδιαίτερα οι παθολόγοι, θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιες μεθόδους θα πρέπει να ακολουθήσουν για τον εκάστοτε ασθενή τους, ώστε να τον ανανεώσουν κυριολεκτικά.

«Οι νέοι και οι μεσήλικες πιστεύουν ότι βρίσκονται σε άρτια κατάσταση. Αυτό πολλές φορές αποδεικνύεται λάθος. Το τεστ δείχνει την κατάσταση του σώματός μας και μας προσφέρει επιλογές, προκειμένου να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις», τόνισε ο επικεφαλής του προγράμματος Dr Levine Morgan. «Η έρευνα έγινε σε ένα δείγμα πολλών χιλιάδων ανθρώπων και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά», πρόσθεσε.

Νέο blood test που θα μας δείχνει αν έχουμε γεράσει πριν την ώρα μας. Μια επανάσταση ή μια ανθρώπινη εικασία; Ο άνθρωπος έχει αφιερώσει σχεδόν όλη την ιστορία του προκειμένου να βρει τρόπο για να ξεγελάσει τη φύση. Να τη νικήσει. Να ζήσει όσο περισσότερο γίνεται. Κάθε ερευνητική προσπάθεια, προσθέτει γνώση. Κάθε γνώση, ενισχύει το «οπλοστάσιο» του ανθρώπου στην αιώνια μάχη για επιβίωση. Με τη σύγχρονη επιστήμη, μέσα από τις προσπάθειες ανθρώπων φωτισμένων, δίνει καθημερινή μάχη με ανίατες, μέχρι πρότινος ασθένειες, διευρύνοντας το μέσο όρο και την ποιότητα ζωής. Το γήρας είναι μία ασθένεια. Μπορεί να καταπολεμηθεί, όπως λόγου χάρη ο καρκίνος, ή άλλες ασθένειες; Το επαναστατικό blood test του Γέιλ ίσως είναι το πρώτο βήμα. Θα ακολουθήσουν και άλλα. Διότι η πόρτα της επιστήμης είναι πάντα ανοιχτή σε ιδέες, σε τολμηρούς επιστήμονες, σε όσους δεν θέτουν όρια προκειμένου να βοηθήσουν την ανθρωπότητα στο αιώνιο ταξίδι της.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

anoia

Οι μη φαρμακευτικές θεραπευτικές παρεμβάσεις όπως οι δραστηριότητες στη φύση και το μασάζ αναδεικνύονται πιο αποτελεσματικές για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας και της ανησυχίας των ασθενών με άνοια υποστηρίζει νέα έρευνα

190612144642_liver

Σε λιγότερο χρόνο από πέντε λεπτά, συμπληρώνοντας το ανώνυμο ερωτηματολόγιο λαμβάνετε εξατομικευμένα συμπεράσματα αναφορικά με το αν έχετε χαμηλό, ενδιάμεσο ή υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο ήπαρ

katapsyxi

Είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύεται επιστημονικό άρθρο επί του θέματος αυτού, από την Ελλάδα, αποδεικνύοντας την πρωτοπορία του επιστημονικού ιατρικού δυναμικού και των κλινικών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ