Στη Ρώμη θα επιστρατεύσουν... πρόβατα για να κουρέψουν τα γκαζόν στα πάρκα

provata-arinia-new

Η Ρώμη διαθέτει 44 εκατομμύρια τ.μ. πρασίνου με πολλούς από τους κατοίκους της να παρομοιάζουν την κατάσταση στα πάρκα ως «ζούγκλα.

Στην επιστράτευση... προβάτων καταφεύγει η δημοτική αρχή της Ρώμης προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το υπερτροφικό γρασίδι στα πάρκα της «αιώνιας πόλης».

Σύμφωνα με βίντεο που ανήρτησε το στέλεχος του δήμου για θέματα περιβάλλοντος, Πινούτσια Μοντανάρι, την ιδέα στηρίζει η δήμαρχος - και προερχόμενη από το Κίνημα Πέντε Αστέρων - Βιρτζίνια Ράτζι.

«Η δήμαρχος πρόσφατα πρότεινε να χρησιμοποιήσουμε πρόβατα και άλλα ζώα προκειμένου να εκτελέσουν τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα. Οπότε γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε τα πρόβατα για να φροντίζουμε το γρασίδι όπως κάνουν στο Βερολίνο;» αναρωτήθηκε η Μοντανάρι.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η μέθοδος αυτή έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή στο πάρκο Καφαρέλα, μια μεγάλη προστατευμένη περιοχή στο αρχαιολογικό πάρκο Appia Antica, στα νοτιοανατολικά της Ρώμης.

Η Ρώμη διαθέτει 44 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα πρασίνου με πολλούς από τους κατοίκους της να παρομοιάζουν την κατάσταση στα πάρκα ως «ζούγκλα.

Η μέθοδος του... αρνιού έχει εφαρμοστεί και στο Τορίνο, μια πόλη τα ηνία της οποίας έχει επίσης στέλεχος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Η πρόταση, ωστόσο, προκάλεσε και αρκετά χλευαστικά σχόλια με ορισμένους να ρωτάνε: «τι θα κάνουμε με τα κόπρανα των προβάτων;».

«Έχουν ήδη αντικαταστήσει τους σκουπιδιάρηδες με γλάρους και τώρα αυτό. Τι θα σκεφτεί το καλοκαίρι η Ράτζι προκειμένου να ξεφορτωθεί τα κουνούπια; Θα μοιράσει σαύρες;» αναρωτήθηκε από την πλευρά του το στέλεχος των δημοκρατικών από το Λάτσιο, Έντσο Φόσι.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Γιατι

δεν επιστρατευουν και μερικους Ελληνες ψηφοφορους μαζι με τα προβατα? Μετα απο τοσο σανο, πολυ θα χαρουν να προσθεσουν και λιγο φρεσκο γρασιδι Ιταλιας στην διαιτα τους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

EXCAV

«Τα δείγματα των ιζημάτων έδειξαν ότι το περιβάλλον γύρω τους άλλαζε, αλλά έκαναν τα ίδια ακριβώς πράγματα με τα εργαλεία τους. Δεν υπήρξε καμιά πρόοδος και τα εργαλεία τους. Νομίζω ότι στο τέλος το περιβάλλον έγινε πολύ στεγνό για αυτούς», λέει ο  δρ. Ceri Shipton

sex_09

«Υπάρχουν πολλές παρερμηνείες, διότι σε αντίθεση με πολλές άλλες βασικές ανθρώπινες συμπεριφορές, όπου μπορούμε να έχουμε καλύτερη αντίληψη των κοινωνικών κανόνων από την παρατήρηση, το σεξ συμβαίνει κυρίως πίσω από τις κλειστές πόρτες», επισημαίνει ο ερευνητής Bobby Duffy

12