Τετραπλάσια η χρήση κάνναβης μεταξύ των γονέων καπνιστών σε σχέση με τους μη καπνιστές

marijuana

Ο συνδυασμός κάνναβης-τσιγάρου αυξάνει την έκθεση των παιδιών στο παθητικό κάπνισμα

Η χρήση κάνναβης μεταξύ όσων γονέων καπνίζουν τσιγάρο, είναι σχεδόν τετραπλάσια σε σχέση με τους μη καπνιστές γονείς, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη -η πρώτη που εστιάσθηκε στους γονείς με παιδιά στο σπίτι- προειδοποιεί ότι η συνδυασμένη χρήση τσιγάρων και μαριχουάνας/κάνναβης από τους γονείς αυξάνει την έκθεση των παιδιών στο παθητικό κάπνισμα.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Κολούμπια και του Πανεπιστημίου City της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τη δρα Ρένι Γκούντγουιν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Pediatrics» της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, βρήκαν ότι μεταξύ 2002 και 2015 η χρήση κάνναβης στις ΗΠΑ μεταξύ των γονέων που έχουν παιδιά στο σπίτι, αυξήθηκε από 5% σε 7%, ενώ αντίθετα το κάπνισμα τσιγάρου μειώθηκε από 28% σε 20%.

Όσον αφορά την κάνναβη και το τσιγάρο από κοινού, όσοι γονείς κάνουν συνδυασμένη χρήση και των δύο, αυξήθηκαν από 11% σε 17%. Από την άλλη, η χρήση κάνναβης αυξήθηκε από 2% σε 4% μεταξύ των γονέων που δεν είναι καπνιστές.

Συνεπώς η χρήση κάνναβης είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερη μεταξύ των γονέων καπνιστών τσιγάρου (17%) σε σχέση με τους μη καπνιστές (4%). Η ίδια περίπου αναλογία ισχύει και για όσους γονείς κάνουν καθημερινή χρήση κάνναβης (5% οι καπνιστές τσιγάρου έναντι 1% των μη καπνιστών).

«Παρότι έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες να μειωθεί η έκθεση των παιδιών στο παθητικό κάπνισμα, αυτές οι προσπάθειες μπορεί να υποσκάπτονται από την αυξανόμενη χρήση κάνναβης μεταξύ των γονέων που έχουν παιδιά στο σπίτι τους, καθώς αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό των σπιτιών όπου οι γονείς κάνουν χρήση τόσο κάνναβης όσο και τσιγάρου», δήλωσε η Γκούτντγουιν.

Η μελέτη δείχνει ότι η χρήση κάνναβης είναι πιο συχνή μεταξύ των ανδρών καπνιστών (10%) από ό,τι μεταξύ των γυναικών καπνιστριών (6%), καθώς επίσης μεταξύ των γονέων ηλικίας έως 50 ετών (11%) σε σχέση με τους γονείς άνω των 50 ετών (4%) και αυτό ανεξάρτητα από το εισοδηματικό επίπεδο μιας οικογένειας.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι επειδή η χρήση κάνναβης είναι απαγορευμένη συνήθως στους περισσότερους δημόσιους χώρους, είναι πιθανότερο οι γονείς να καπνίζουν κάνναβη στο σπίτι τους, πράγμα που επιβαρύνει το περιβάλλον για τα παιδιά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (15)

EΠΕ

Φαρμακάκι κουφάλες

Χρρρρ Ζζζζζ

Γειά σας χασικλήδες, καπνιστές μαύρου, ατμιστές χόρτου και καλοφαγάδες κάνναβης! ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ και ΝΑΡΚΩΘΕΙΤΕ αυτοβούλως και οικοθελώς. Μιά χαρά βολεύει στο σύστημα! Χαχχαα!

Μιλησε

μας κι άλλο για την αφύπνιση σου ω φωτεινε παντογνωστη. Δηλαδή θες να μου πεις ότι το '37 που απαγορεύτηκε σχεδόν ταυτόχρονα παγκοσμίως, ήταν απόφαση αφύπνισης όλων των κρατών προς τους πολίτες τους; Μίλησε μας κι άλλο Φωτεινε Αδαμαντα της Γνώσης τι άλλο γνωρίζεις; Μην κρατάς εμάς τους ταπεινούς χρήστες στο σκοτάδι Ω Μεγιστε Πνευματικε. Μην μας κρατάς στη λήθη πια, δείξε λίγο +ΕΛΕΟC+. Είτε καπνιστή, και φαγώσιμη ειτε Το νερό δεν ξέρεις καν, από τι αποτελείται Αυτά είχα να σου πω, φίλε μου όλα κι ολα Κάτσε μέσα στο σωρό, να κάνεις τον ξερολα

Σιώπαινε

Σιώπαινε εξαρτημένε. Αν χρειάζεσαι ουσίες για δεκανίκια καθημερινότητας, τί αξιόπιστο και σοβαρό έχεις να μας πεις ρε φιλαράκο για τη ζωή, τη δύναμη, την προσωπική εξέλιξη και την επιτυχία σε δουλειά και σχέσεις? ... Μείνε στη "χημεία της νάρκωσης" και άσε τα υπόλοιπα για τους νηφάλιους. ...

Καλά

κρασιά μάστορα. Και θες να μας μιλήσεις για προσωπική ευτυχία σε σχέσεις και δουλειές; Αν ησουν ο υπερπετυχημενος σε όλα φιλαράκι, δεν θα ήσουνα σε σαιτ ειδήσεων ψάχνοντας να απαντήσεις σε ένα θαμμένο θέμα - κάτω κάτω, βαθιά μέχρι τον πάτο - σε μια τυχαία ιντερνετικη περσονα. Ένας αποτυχημενος που προσπαθεί να "μυριστεί" αποτυχίες άλλων μπας και ανυψωσει λίγο το θλιβερό εαυτό του, αυτό είσαι φίλε. Που το ξέρω; Όπως ακριβώς "ξέρεις" και συ που έβγαλες συμπέρασμα για μένα και μου άρχισες τις αρλούμπες για δουλειές και σχέσεις, έτσι ξέρω και γω λοιπόν. Φιλάκια και σε σένα λοιπόν Ωνάση.

Εξαιρετικη ΤΑΠΑ ......

Πηρε τα ρεστα .....του ο ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ....!!!!!!!!

OK

Κατάλαβα. Αλλος ένας αυτοκαταστροφικός, που όχι μόνο αρνείται τον εθισμό του αλλά τον θεωρεί και "ελευθερία" και "δημοκρατία", και επιπλέον έχει κάνει και επιστήμη την "καλή μαστούρα"! Πόσο χρόνο αφιέρωσες ρε φίλε για να εντρυφήσεις στον "ατμιστή χασίς"?!... Να δεις ψυχολόγο. Τζάμπα αφήνεις τη ζωή να περνάει από μπροστά σου ..."Μαύρε" μου.

Τρόπος

κατανάλωσης είναι μόνο ο ατμοποιητης. Δεν βρωμάει, είναι σκέτος ατμός που διαλύεται γρήγορα. Δεν "μπαφιαζει" κάποιος, ούτε γεμίζει το χώρο "χασισιλα", δεν υπάρχει ο πυκνός αδιαλυτος καπνός που το διατηρεί στην ατμόσφαιρα για ώρα (ή ώρες σε κλειστό χώρο). Επίσης ο καπνός τσιγάρου που χρησιμοποιείται σαν "ντελιβερας" αυξάνει τα επίπεδα άγχους στον οργανισμό και τη βαριά μαστούρα. Βρισκόμαστε στο 2018, μην είσαστε χρηστες προηγούμενων αιωνων. Ατμιζετε το με στυλ. Όσοι έχετε παιδιά ΜΗΝ τα εκθέτετε σε σπιτικόυς χώρους που μυρίζουν μπαφιλα, είναι ξεφτίλα, πάρτε ατμοποιητη. Επίσης είναι γελοίο αρκετοί χρήστες να επικαλούνται "φαρμακευτική" χρήση την ίδια στιγμή που το ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ. Έλεος λέμε. Η καύση καταστρέφει το φυτό δίνοντας σας καμία 100η ουσιες που θέλουν διακαως να βιάσουν το σώμα σας. Προσωπικά κατ εμέ τα κράτη που έχουν αποποινικοποιημενη χρήση πρέπει οπωσδήποτε να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ τη χρήση καπνού αν θέλουν να λέγονται προοδευτικά. Κακά τα ψέματα η μπαφιλα που "παίζει" σε εκάστοτε χώρους για την οποία διαμαρτυρονται αρκετοί συμπολίτες μας που δεν κάνουν χρηση, είναι "θλιβερή" και παρακμιακη μυρωδια. Με τον ατμοποιητη οι εσωτερικοί χώροι μυρίζουν το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ άρωμα του φυτού (το οποίο σας διαβεβαιώ είναι σχεδόν φανταστικό), οι δε εξωτερικοι χώροι; Ούτε κατά διάνοια, μα ούτε κατά διάνοια. Έτσι έχουμε μια win win κατάσταση στην οποία οι συμπολίτες που κάνουν χρήση δεν ενοχλούν κανένα και οι συμπολίτες που δεν κάνουν, δεν ενοχλούνται από την παρακμιακη μυρωδια του συνδυασμού καπνού-κανναβης. Τωρα, όσοι μπείτε να με "κράξετε" σας ενημερώνω Α) Ήμουν αλκοόλι στα 20ς μου και το συγκεκριμένο φυτό με έσωσε. Στα τέτοια σας θα μου πείτε μα υπάρχουν άνθρωποι που με αγαπούν οπότε χαίρομαι που είμαι εδώ γι'αυτους. Β) Δεν πρόκειται ποτέ - μα ποτέ ομως- η απαγορευση να σταματήσει τη χρήση του. Βάλτε το καλά μες το μυαλό σας, μόνο οι διακινητες του θα κονόμανε ετσι με μαύρο χρήμα. 5000 χρόνια χρήσης του και θα το σταματήσουν νόμοι 80ετιας; Είστε σοβαροί τώρα; Γ) Διαβάστε, ενημερωθείτε και μετά ξαναδιαβάστε, η γνώση μόνο καλό κάνει. Δ) Να σέβεστε τους συμπολίτες σας και οι μεν και οι δε. Καλή σας μέρα κύριοι και κυρίες. Υγεία μόνο.

είσαι γατάκι

και πολύ "πίσω". Απλά την τρώς .

Η βρωσιμη

διαρκεί για ώρες, το θέμα είναι να είσαι και μια στάλα νηφαλιος κατά τη διάρκεια της μέρας. Η επεξεργασία της (βρασιμο-αποκαρβοξυλιαση) διαρκεί ωωωωρες πολλές. Χρειάζεσαι πολλή ποσότητα. Με τον ατμό ποιητή (τουλάχιστον αυτόν που χρησιμοποιώ εγώ) με 0.1-0.2 του γραμμαριου είσαι μάγκας για τη μέρα σου.

koukos

Ρε φιλαράκι, και για ποιό λόγο για να είμαι "μάγκας για τη μέρα" μου, να ατμίζω χασίσι? Δεν μπορώ χωρίς χόρτο να είμαι "μάγκας" και νηφάλιος όλη τη μέρα μου?

Μπορεις

να είσαι μάγκας με ότι γουστάρεις όπως και γω με ότι γουστάρω και αυτό νεοέλληνα το λένε Δημοκρατία αν τύχει και σε ρωτήσει κάποιος. Δεν προσηλυτιζω, δεν διαφημιζω άσχετα αν η ξερολική νεοελληνικοτητα σου δεν το βλέπει. Φιλάκια.

@τρόπος

Αδερφέ. έχω φτιάξει 3 φορές υγρό για ηλ. τσιγάρο και το έκλαιγα. Εχω αγοράσει και ατμοποιητή συγκεκριμένα για αυτό τον σκοπό. Το έχω κάνει 100% σωστά αλλά ειλικρινά πές μου, σε τι συγκρίνεται με το μπάφο; σε τίποτα. Πρέπει να φτάσει σε συγκεκριμένη θερμοκρασία καύσης ώστε να ελευθερωθούν οι ουσίες που πρέπει για να την ακούσεις οπως πρέπει. Ο ατμοποιητής δεν φτάνει σε τέτοιες θερμοκρασίες. Άσε που η γεύση είναι αίσχος...

Φιλε

τα λες όλα - μα όλα όμως- ανάποδα. Στους 200'C απελευθερωνονται οι ουσίες και όχι στους 800 της καύσης. Ο ατμοποιητης που χρησιμοποιώ (omnivap titanium xl) τα κάνει όλα και συμφέρει. Είναι φλόγας. Χρειάζονται και λίγο χρόνο εκμαθησης/να το συνηθίσεις τον οποίο χρόνο είμαι βέβαιος ότι δεν τον αφιερωσες. Δωστού μια ευκαιρια και να ξέρεις ότι όταν ασχολείσαι με ατμοποιηση θες τουλάχιστον έναν φλόγας και έναν μπαταρίας.

Μπαφιασαμε απο τις μλκς

περι αποποινικοποιησης και καθε μερα συλαμβανουν χρηστες .... και οχι απο την κανναβη ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skylos

Μπορεί ύστερα από μια κουραστική μέρα η περιπλάνηση στο διαδίκτυο να μας ξεκουράζει, όμως ο χρόνος που αφιερώνουμε στον σκύλο μας θα πρέπει να είναι ουσιαστικός

vitamines

Ακόμη και ήπιες διατροφικές ελλείψεις μπορούν να επηρεάσουν την προσοχή και την κρίση μας. Ανακαλύψτε ποιες είναι οι βιταμίνες που θωρακίζουν τον νου

nurse-hospital

Η έξαρση της γρίπης δοκιμάζει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας - Οι ελάχιστες κλίνες και οι υπερπλήρεις ΜΕΘ κοστίζουν ζωές - Ανεμβολίαστο μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού