Τι συμβαίνει στο μυαλό των δημιουργικών ανθρώπων – Γιατί δεν χρειάζονται οθόνες

Τι συμβαίνει στο μυαλό των δημιουργικών ανθρώπων – Γιατί δεν χρειάζονται οθόνες

Σε μια περίοδο που στη ζωή μας κυριαρχούν οι οθόνες, κάποιοι δεν τις χρειάζονται και καταφέρνουν να ευχαριστιούνται την κάθε στιγμή και να βάζουν τη φαντασία τους να δουλέψει με άνεση και χωρίς περισπασμούς, κερδίζοντας πόντους δημιουργίας

thinking_377317036
Εάν απολαμβάνετε τη συντροφιά του εαυτού σας και δε σας είναι δύσκολο να χάνεστε στις σκέψεις σας και μάλιστα να το απολαμβάνετε, τότε μια νεότερη μελέτη σας έχει καλά νέα. Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, θα μπορούσατε να ανήκετε στους δημιουργικούς ανθρώπους, που ψυχαγωγούνται ακόμα και σε στιγμές… βαρεμάρας, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να ανοίξουν την οθόνη του κινητού τους ή του υπολογιστή.

Πιο συγκεκριμένα, οι συγγραφείς της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο Creativity Research Journal, αναφέρουν ότι οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον χρόνο ηρεμίας τους κατά τη διάρκεια μιας τυπικής ημέρας με παραγωγικό τρόπο, εξερευνώντας το μυαλό τους. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη που θεωρήθηκαν πιο δημιουργικοί ανέφεραν ότι ένιωθαν λιγότερη πλήξη όταν κάθονταν μόνοι τους σε ένα δωμάτιο. Αντίστοιχα, ένιωθαν λιγότερη πλήξη κατά τη διάρκεια των παρατεταμένων lockdowns.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης