Ozempic: Πόλεμος γιατρών φαρμακοποιών για το ποιος χορηγεί το φάρμακο ως lifestyle

Ozempic: Πόλεμος γιατρών φαρμακοποιών για το ποιος χορηγεί το φάρμακο ως lifestyle

Γιατροί και φαρμακοποιοί κατηγορούν αλλήλους ότι ευθύνονται για την προφανώς προβληματική αύξηση που καταγράφεται στη χορήγηση σεμαγλουτίδης, με την κάθε πλευρά να αρνείται ότι εμπλέκεται στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί

Ozempic2
Εμφύλιο στους επαγγελματίες υγείας έχει προκαλέσει η εκτίναξη της διάθεσης και κυκλοφορίας του σκευάσματος Ozempic (σεμαγλουτίδη) στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για φάρμακο που πρέπει να χορηγείται μόνο σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και εφόσον έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος πάνω από 30, ωστόσο στη χώρα μας το ενέσιμο φάρμακο καταγγελλεται ότι λαμβάνεται γενικά για την απώλεια βάρους, ως φάρμακο lifestyle παρότι δεν έχει λάβει τέτοια ένδειξη.

Τα στοιχεία της κυκλοφορίας που είχε αναδείξει το ΘΕΜΑ είναι ενδεικτικά για την εκτίναξη της χορήγησης του συγκεκριμένου φαρμάκου. Έχει διπλασιαστεί η συνταγογράφηση του φαρμάκου σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα, ωστόσο δεν έχουν διπλασιαστεί οι διαβητικοί με ενδείξεις χορήγησης του φαρμάκου, όπως επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης