Τα εμβόλια που δεν πρέπει να ξεχάσουμε φέτος για το παιδί

Τα εμβόλια που δεν πρέπει να ξεχάσουμε φέτος για το παιδί

Δείτε τι έχει αλλάξει όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών και τι θα πρέπει να γνωρίζετε για τα αναγκαία εμβόλια για αγόρια και κορίτσια. Για την αξία του εμβολιασμού μιλάει στο ygeiamou ο Νίκος Π. Σπυρίδης Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ

221110183334_kid_vaccination
Ο σχεδιασμός και η επιτήρηση εφαρμογής των προγραμμάτων εμβολιασμού αποτελεί χαρακτηριστικό των ανεπτυγμένων κοινωνιών. Ο εμβολιασμός ως μέθοδος πρόληψης λοιμωδών νοσημάτων άλλαξε το προσδόκιμο επιβίωσης του ανθρώπου, γι’ αυτό και η παγκόσμια ιατρική κοινότητα επιδιώκει την ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια μεταξύ αναπτυσσόμενων και ανεπτυγμένων χωρών.

Η πανδημία της νόσου COVID-19, πέρα από τα υψηλά ποσοστά θνητότητας, επηρέασε αρνητικά και την εφαρμογή των προγραμμάτων εμβολιασμού. Ο περιορισμός των μετακινήσεων, η οικονομική ύφεση, αλλά και η αντίληψη ότι ο εμβολιασμός των παιδιών μπορεί να αναβληθεί χωρίς επιπτώσεις, οδήγησε σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης