Καρκίνος παγκρέατος – Αντιμετώπιση: Οι σωτήριες ασφαλιστικές καλύψεις

Ένας σπάνιος αλλά πλέον επιθετικός και θανατηφόρος καρκίνος αναδεικνύει τη σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και της πρόσβασης που δίνει σε ιατρική και επιστημονική τεχνολογία αιχμής

221114154020_pancreatic_cancer
Προ λίγων ημερών, στις 13 Νοεμβρίου, ήταν Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Παγκρέατος. Η ημέρα αποτελεί από το 2014 και κάθε χρόνο μια ευκαιρία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με έναν από τους επιθετικότερους και πλέον θανατηφόρους καρκίνους με το προσωνύμιο «σιωπηλός δολοφόνος» αφού η συμπτωματολογία του καθιστά δύσκολη την έγκαιρη διάγνωση πριν κάνει μεταστάσεις.

Η αντιμετώπιση του παγκρεατικού καρκίνου είναι μια πρόκληση. Διεπιστημονική ομάδα Χειρουργών Ήπατος, Παγκρέατος, των Ογκολόγων και των Ακτινοθεραπευτών θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία και θα αποφασίσει την προσέγγιση της περίπτωσης, με τη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου μονόδρομο και το συνδυασμό χημειοθεραπείας-ακτινοθεραπείας πριν ή μετά την επέμβαση για μείωση του όγκου και αποφυγή υποτροπής αντιστοίχως, είτε ως μέσο παράτασης της επιβίωσης του ασθενούς. Όπως σημειώνουν στο ygeiamou για τη διεπιστημονική αντιμετώπιση (multidisciplinary approach) ειδικοί, πρόκειται για την «πιο σημαντική εξέλιξη στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης