Ποιες βιταμίνες χάνετε όταν ξεφλουδίζετε φρούτα και λαχανικά

Ποιες βιταμίνες χάνετε όταν ξεφλουδίζετε φρούτα και λαχανικά

Εάν η δεύτερη κίνηση -μετά το πλύσιμο- προτού καταναλώσετε ένα φρούτο ή λαχανικό είναι να το ξεφλουδίσετε, τότε συνεχίστε να διαβάζετε όλους τους λόγους που πρέπει να το τρώτε με τη φλούδα

221111160352_peel_apple
Προτιμάτε να ξεφλουδίζετε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα καταναλώσετε; Αν και οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε αυτή την τακτική για να αποφύγουμε τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων που ενδεχομένως να κρύβονται στη φλούδα, μάλλον θα πρέπει να αναλογιστούμε τα θρεπτικά συστατικά που στερούμαστε.

Όπως εξηγεί η Kirsty Hunter, Ανώτερη Λέκτορας Διατροφής, Πανεπιστήμιο Nottingham Trent με άρθρο της στο Τhe Conversation, στη φλούδα τους περιέχονται πολύτιμες ενώσεις, όπως βιταμίνες, μέταλλα, φυτοχημικές ουσίες και αντιοξειδωτικά. Εάν δεν καταναλώνουμε επαρκείς ποσότητες αυτών των σημαντικών στοιχείων, κινδυνεύουμε από χρόνιες ασθένειες, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης