Περπατάτε όλο και πιο αργά; Ποιος κίνδυνος υγείας σας απειλεί

Περπατάτε όλο και πιο αργά; Ποιος κίνδυνος υγείας σας απειλεί

Σε «φάρμακο» για την νοητική υγεία αναδεικνύεται το περπάτημα με την ταχύτητα βάδισης να αποκαλύπτει πολλά για την πνευματική οξύνοια

220623142238_walking
Νεότερη έρευνα συνέδεσε το περπάτημα για 40 λεπτά ημερησίως μερικές φορές την εβδομάδα με καλύτερη αεροβική κατάσταση των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας καθώς και καλύτερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης συγκριτικά με όσους δεν περπατούν συχνά ή καθόλου. Η έρευνα έδειξε ότι το συχνό περπάτημα οδήγησε σε μεγαλύτερο όγκο φαιάς ουσίας καθώς σε αύξηση του πρωμετωπιαίου φλοιού του εγκεφάλου. Απόρροια αυτής της έρευνας όπως επισημαίνει ο Richard E. Cytowic M.D. καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο George Washington είναι ότι ο φθίνων ρυθμός βάδισης μπορεί να είναι πρόωρος δείκτης εκφύλισης του εγκεφάλου και γνωστικής εξασθένισης.

Ο εγκέφαλος αποτελείται από νευρωνικά δίκτυα. Η φαιά ουσία θεωρείται η «καλωδίωση» των νευρώνων και των δενδριτών τους. Σε άτομα που κάνουν καθιστική ζωή, αλλα και με την πάροδο του χρόνου, η φαιά ουσία συρρικνώνεται με συμπτώματα όπως απώλεια μνήμης, δυσκολία εύρεσης λέξεων και συνολική γνωστική εξασθένιση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης