Μεταμοσχεύσεις οργάνων: Οι δαπάνες που καλύπτει το συμβόλαιο υγείας

Μεταμοσχεύσεις οργάνων: Οι δαπάνες που καλύπτει το συμβόλαιο υγείας

Η ιδιωτική ασφάλιση στηρίζει έμπρακτα τους ασθενείς που έχουν ανάγκη μεταμόσχευσης με σημαντικές παροχές και καλύψεις μέσα από διάφορα ασφαλιστικά προγράμματα. Ενημερωθείτε σχετικά εδώ

220303155431_organ_donor_transplant_insurance
«Από έναν δότη, μπορούν να σωθούν έως και 8 ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης οργάνων και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής ή ακόμη και να σωθούν έως και 100 ασθενείς μέσω της Δωρεάς Ιστών». Η πληροφορία όπως και επιπλέον στοιχεία και ενημερωτικό υλικό είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), υπεύθυνου φορέα για την υποβοήθηση του Υπουργείου Υγείας στη χάραξη και υλοποίηση πολιτικών στη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων, τομέας στον οποίο η χώρα μας υπολείπεται δραματικά έναντι της Ευρώπης.

Στο τεύχος ν.6 του περιοδικού ygeiamou που κυκλοφόρησε με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στις 31 Οκτωβρίου 2021, τέσσερις ξεχωριστοί άνθρωποι μίλησαν για τη δική τους εμπειρία αναφορικά με τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, για το πώς η επώδυνη απώλεια μπορεί να γίνει δώρο ζωής. Σε αυτούς προστίθενται και οι γονείς του 2,5 ετών αγοριού από το Αγρίνιο που νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (MEΘ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, η απόφαση των οποίων να δωρίσουν τα όργανά του θα προσφέρει ζωή σε παιδιά στην Ιταλία, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης