HIIT: Το workout που διώχνει το λίπος από το ήπαρ

HIIT: Το workout που διώχνει το λίπος από το ήπαρ

Στη «θεραπεία» μέσα από τη διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης στράφηκαν οι επιστήμονες με στόχο τον έλεγχο της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος. Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για την άσκηση και τα οφέλη της

211221144725_EXERCISE-1280x720
Το γεγονός ότι η άσκηση είναι πολύ ωφέλιμη στην υγεία μας είναι γνωστό. Το ποιες ασκήσεις όμως είναι οι κατάλληλες κάθε φορά για την αντιμετώπιση ενός εστιασμένου προβλήματος υγείας δεν μας είναι πάντα γνωστό. Η πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Δυτικού Σίδνεϋ έδειξε πως οι αερόβιες ασκήσεις που περιλαμβάνουν είτε διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης ή μέτριας έντασης συνεχή προπόνηση είναι αποτελεσματικές για τη βελτίωση της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος.

Μία από τις πιο διαδεδομένες ηπατικές νόσους στον κόσμο, που επηρεάζει το 20-30% του πληθυσμού, η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος είναι η υπερβολική συγκέντρωση λίπους στο ήπαρ των ανθρώπων που δεν καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ. Η αυξανόμενη επιβάρυνση της παχυσαρκίας και το μεταβολικό σύνδρομο συμβάλλουν στον υψηλό επιπολασμό και στην ανάδειξη της κατάστασης ως ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα υγείας αφού μπορεί να προκαλέσει κίρρωση ή ακόμα και καρκίνο του ήπατος. Λόγω όμως της έλλειψης αποτελεσματικών θεραπειών, οι παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής με στόχο την απώλεια βάρους συνεχίζουν να είναι η πρωταρχική προσέγγιση στη διαχείριση της νόσου.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης