Προσέχετε τα δόντια σας; Τι σημαίνει αυτό για τη βαρύτητα της Covid-19

Προσέχετε τα δόντια σας; Τι σημαίνει αυτό για τη βαρύτητα της Covid-19

Επιστήμονες προειδοποιούν για ακόμα έναν απρόσμενο παράγοντα που μπορεί να επηρεάσει τη σοβαρότητα της νόσησης από κορωνοϊο αλλά και την ταχύτητα της ανάρρωσης, ειδικότερα για τους καρδιοπαθείς ασθενείς

190312173109_stytiki_periodontitida-1280x720
Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, το πόσο καλά φροντίζουμε τα δόντια μας φαίνεται πως σχετίζεται τόσο με τη σοβαρότητα της νόσησης από κορωνοϊό όσο και με το χρόνο ανάρρωσης.

Τη συσχέτιση αυτή αναδεικνύει νέα μελέτη σε Αιγύπτιους ασθενείς με καρδιοπάθειες τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν στο νεοσύστατο συνέδριο Middle East 2021, μια συνεργασία του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και της Αιγυπτιακής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Οι οδοντίατροι ούτως ή άλλως τονίζουν ότι δε θα πρέπει να αμελούμε την υγιεινή των δοντιών μας ως ενήλικες, καθώς η στοματική κοιλότητα μπορεί να συσσωρεύσει παθογόνους μικροοργανισμούς ακόμη και τον ίδιο τον κορωνοϊό. Προηγούμενες δοκιμές μάλιστα συσχέτισαν την κακή στοματική υγιεινή με την αυξημένη φλεγμονή και τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Οι ερευνητές θεωρούν ότι η σοβαρότητα της νόσησης από κορωνοϊό συνδέεται επίσης με τη φλεγμονώδη αντίδραση που προκαλεί ο ιός.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης