Κιρσοί: Η τεχνολογία laser που βάζει τέλος στο πρόβλημα

Κιρσοί: Η τεχνολογία laser που βάζει τέλος στο πρόβλημα

Που οφείλεται η δημιουργία των κιρσών και ποια είναι η σύγχρονη μέθοδο ριζικής αντιμετώπισής τους; O κ. Φώτιος Μαρκάτης, Διευθυντής Αγγειοχειρουργός στο Θεραπευτήριο Metropolitan εξηγεί

211006104621_kirsoi
Οι κιρσοί είναι φλέβες παθολογικής μορφής και πορείας που εμφανίζονται στα κάτω άκρα και προκαλούν σοβαρό αισθητικό, κατ’ αρχάς, πρόβλημα στον πάσχοντα. Προκαλούνται μετά από δυσλειτουργία του επιφανειακού φλεβικού δικτύου των κάτω ακρών, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την παλινδρόμηση αίματος στα πόδια.

H κατάσταση αυτή λόγω χρονιότητας προκαλεί την εμφάνιση των κιρσών. Οι κιρσοί στα αρχικά στάδια μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί δημιουργώντας μία αισθητική δυσμορφία στα πόδια, αλλά όσο παραμένουν και επιδεινώνονται μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα και επιπλοκές.

Τα κυριότερα συμπτώματα είναι η κόπωση των άκρων, το αίσθημα καύσου, το οίδημα στα πόδια και ο κνησμός. Προκειμένου να απαλλαγεί o ασθενής από τη συμπτωματολογία αλλά ταυτόχρονα να προφυλαχθεί από πιθανές επιπλοκές, οι κιρσοί πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης