ΙΦΝΕ: Τα ένοχα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονωδών νόσων του εντέρου

ΙΦΝΕ: Τα ένοχα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονωδών νόσων του εντέρου

Τα τρόφιμα -συνήθεις ύποπτοι για μια πληθώρα νοσημάτων φαίνεται πως συμβάλλουν και στην εμφάνιση των ΙΦΝΕ σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα. Δείτε ποια είναι

210715150720_foodoentero
Στη ήδη μακροσκελή λίστα με τις αρνητικές συνέπειες για την υγεία των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων, οι ερευνητές προσθέτουν και τον κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονώδων νόσων του εντέρου, όπως προκύπτει από τα τελευταία ερευνητικά ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο BMJ.

Στην κατηγορία των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων συμπεριλαμβάνονται όσα τρόφιμα περνούν και από ένα τρίτο στάδιο επεξεργασίας που περιλαμβάνει την προσθήκη σακχάρων, λίπων και άλλων πρόσθετων συστατικών. Πρόκειται για τρόφιμα- συνήθεις ύποπτοι για χρόνιες ασθένειες όπως η παχυσαρκία και ο σακχαρώδης διαβήτης. Δεν είναι άλλα από τα συσκευασμένα ψημένα προϊόντα και σνακ, τα αναψυκτικά, τα δημητριακά με προσθήκη σακχάρων, τα έτοιμα γεύματα και τα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος ή ψαριού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης