Κρυολογήσατε; Δείτε γιατί μπορείτε να ανησυχείτε λιγότερο για τον κορωνoϊό

Κρυολογήσατε; Δείτε γιατί μπορείτε να ανησυχείτε λιγότερο για τον κορωνoϊό

Τον ρόλο της νόσησης από τον ιό του κοινού κρυολογήματος στην αντιμετώπιση της λοίμωξης από κορωνοϊό εξετάζουν επιστήμονες του Yale σε νέα τους μελέτη

190924153723_cold
Η έκθεση στον ρινοϊό, την πιο συχνή αιτία του κοινού κρυολογήματος, μπορεί να προστατεύσει από τη λοίμωξη της COVID-19, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Yale.

Σε νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Experimental Medicine, οι ερευνητές βρήκαν ότι ο αναπνευστικός ιός του κρυολογήματος (ρινοϊός) ενεργοποιεί τη δραστηριότητα των γονιδίων που πυροδοτούν την ιντερφερόνη, δηλαδή μόρια πρόωρης απόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος, που μπορούν να αποτρέψουν την αναπαραγωγή του SARS-CoV-2 στους ιστούς των αεραγωγών που έχουν μολυνθεί από τον ρινοϊό.

Η πυροδότηση τέτοιων τρόπων άμυνας νωρίς στην εξέλιξη της COVID-19 είναι πολλά υποσχόμενη για την πρόληψη ή τη θεραπεία της νόσου. «Ένα τρόπος για να γίνει αυτό είναι η θεραπεία των ασθενών με ιντερφερόνες, δηλαδή πρωτεΐνες του ανοσοποιητικού συστήματος που υπάρχουν διαθέσιμες και ως φάρμακα, όλα, όμως, εξαρτώνται από τον χρόνο», επισημαίνει η Ellen Foxman, επίκουρη καθηγήτρια ανοσοβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Yale και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης