Μνήμη: Ποιες τροφές μπορούν να μας γλιτώσουν από την άνοια

Μνήμη: Ποιες τροφές μπορούν να μας γλιτώσουν από την άνοια

Σημαντική προστασία από την ανάπτυξη άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ φαίνεται πως παρέχει στους ανθρώπους ένας συγκεκριμένος τύπος διατροφής – Τι βρήκαν οι επιστήμονες και γιατί υποστηρίζουν ότι αυτά που τρώμε μπορούν να επηρεάσουν τη μνήμη μας αργότερα στη ζωή

190327193748_womaneating
Πλούσια σε ψάρια, λαχανικά και ελαιόλαδο, η μεσογειακή διατροφή μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τη συσσώρευση πρωτεϊνών και τη συρρίκνωση που είναι πιθανό να οδηγήσουν στη νόσο Αλτσχάιμερ, υποστηρίζει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Neurology.

Η μελέτη εξέτασε τις πρωτεΐνες αμυλοειδές και Ταυ (Tau), που εντοπίζονται στον εγκέφαλο των πασχόντων από νόσο Αλτσχάιμερ, αλλά μπορούν να εντοπιστούν και στον εγκέφαλο ηλικιωμένων ανθρώπων με φυσιολογική γνωστική λειτουργία.

Η μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες λαχανικών, οσπρίων, φρούτων, δημητριακών, ψαριών και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων όπως το ελαιόλαδο και μικρές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών οξέων, γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης