Unit Linked: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα πιο κερδοφόρα ασφαλιστικά προϊόντα

Unit Linked: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα πιο κερδοφόρα ασφαλιστικά προϊόντα

Τα προϊόντα unit linked χαίρουν γίνονται ολοένα πιο δημοφιλή ανάμεσα σε όσους ενδιαφέρονται για πακέτα ασφάλισης. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτές τις ασφαλιστικές επιλογές που συνδυάζουν την επένδυση με την ασφάλιση

190710220714_money-1280x720
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο συνεχίζει να «σπάει» η παραγωγή προϊόντων τύπου unit linked, με τις παραδοσιακές ασφαλίσεις υγείας να συνεχίζουν ανοδικά, αν και με χαμηλότερο ρυθμό εν συγκρίσει με παλαιότερα.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα προσφάτως δημοσιευμένα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), οι κλασικές ασφάλειες ζωής ενισχύθηκαν κατά 9,2% τους πρώτους δύο μήνες του τρέχοντος έτους, όταν η πορεία των unit linked προγραμμάτων ήταν εντυπωσιακή, καταγράφοντας αύξηση 31,1%. Το ygeiamou έχει αναφερθεί πολλάκις στην βασική διαφορά τους, η οποία έγκειται στο γεγονός ότι τα παραδοσιακά προγράμματα εγγυώνται συγκεκριμένη απόδοση στη λήξη της σύμβασης, ενώ τα unit linked χωρίζονται σε δύο μέρη: το ασφαλιστικό και το επενδυτικό.

Στο πρώτο μπορεί να ενσωματωθεί οποιαδήποτε μορφή ασφάλισης ζωής με καλύψεις, ολικώς ή μερικώς εγγυημένες, είτε κύριας είτε συμπληρωματικής ασφάλισης, ενώ στο δεύτερο η επιλογή εναπόκειται στον ασφαλισμένο, με τις παροχές, ήτοι οι εξαγορές και το κεφάλαιο λήξης, να μην είναι εγγυημένες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης