Αντιβιοτικά: Αναστατώνουν το έντερο και την άμυνα – Τρεις λύσεις

Αντιβιοτικά: Αναστατώνουν το έντερο και την άμυνα – Τρεις λύσεις

Δεν παύει να επαναλαμβάνει η ιατρική κοινότητα ότι η άσκοπη και υπέρμετρη λήψη αντιβιοτικών μπορεί να καταστρέψει τα βακτήρια- συμμάχους του εντέρου και να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε την ισορροπία στο έντερο αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα; Ας δούμε τρεις τρόπους που προτείνουν οι ειδικοί

134588245_l
Δεδομένου ότι το 70 έως 80% του ανοσοποιητικού συστήματος βασίζεται στο έντερο, οποιαδήποτε μεταβολή στη σύσταση της μικροχλωρίδας μπορεί να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του, επισημαίνει η ιατρός παθολόγος Δρ. Wendie Trubow και εξηγεί πως πεπτικό και ανοσοποιητικό σύστημα «βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία».

Η άσκοπη και υπέρμετρη λήψη αντιβιοτικών είναι το υπ’ αριθμόν ένα αίτιο εντερικής δυσβίωσης, δηλαδή ανισορροπίας μεταξύ των βακτηρίων του εντέρου, προσθέτει ο συνάδελφός της Vincent Pedre. Και αυτό γιατί δεν εξουδετερώνονται μόνο τα βακτήρια-«εχθροί» αλλά και τα βακτήρια-«φίλοι» του πεπτικού συστήματος, με συνέπεια να διαταράσσεται η φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης