Κορωνοϊός - Κίνα: Επιστρέφει ο φόβος με 108 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός - Κίνα: Επιστρέφει ο φόβος με 108 νέα κρούσματα

Οι ειδικοί ανησυχούν για δεύτερο κύμα έξαρσης κορωνοϊού στην Κίνα, προερχόμενο από το εξωτερικό, καθώς το 90% των νέων κρουσμάτων είναι «εισαγόμενα» - Δυο νέοι νεκροί στην Ουχάν

china_wuhan
Επιστρέφει ο φόβος του κορωνοϊού στην Κίνα και το δεύτερο ξέσπασμα της επιδημίας στην χώρα από την οποία ξεκίνησε, πριν από, περίπου, τέσσερις μήνες έχει αρχίσει να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης για τους ειδικούς.

Αιτία η απότομη αύξηση στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, καθώς τα 46 της Παρασκευής, έγιναν 99 το Σάββατο και εκτοξεύτηκαν στα 108 την Κυριακή!

Το 90% των νέων κρουσμάτων έχουν βρεθεί στην Κίνα από το εξωτερικό, μερικές ημέρες μετά την άρση στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρά, η Εθνική Επιτροπή Υγείας τόνισε από τα 108 κρούσματα του προηγούμενου 24ωρου, τα 98 ήταν «εισαγόμενα», αριθμός ρεκόρ μετά τα 97 της προηγούμενης ημέρας, ενώ υπήρχαν άλλοι 61 νέοι ασυμπτωματικοί ασθενείς.

Με τα στοιχεία αυτά, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα ανέβηκε στα 82.160 και ο αριθμός των νεκρών (σημειώθηκαν 2 νέοι θάνατοι στην πόλη - επίκεντρο του κορωνοϊού στο ξεκίνημά του, την Ουχάν) άγγιξε τους 3.341.

Σημειώνεται πως η «χειρότερη μέρα του πολέμου» για την Κίνα ήταν η 12η Φεβρουαρίου, όταν καταγράφηκαν πάνω από 15.000 νέα κρούσματα σε μια ημέρα.

Κλείσιμο
Όσο για τα 108 νέα κρούσματα, αποτελούν την υψηλότερη ημερήσια καταγραφή από τις 5 Μαρτίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Δέκα κρούσματα στο γηροκομείο στη Ν. Μάκρη - Μπήκε σε καραντίνα

Κορωνοϊός: Κοντά στα δύο εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Τουρκία: Απέναντι από τη Λέσβο συγκεντρώνουν τους μετανάστες μετά την καραντίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης