Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Πάνω από 600 νεκροί σε 24 ώρες

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Πάνω από 600 νεκροί σε 24 ώρες

Πάνω από 110.000 κρούσματα κορωνοϊού  έχουν καταγραφεί συνολικά στη Νέα Υόρκη  - Νοσοκομείο έχει στηθεί και στο Σέντραλ Πάρκ

new_york11
Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται η Νέα Υόρκη, με τον κυβερνήτη, Άντριου Κουόμο, να εκτιμά ότι θα καταγραφούν 16.000 θάνατοι, εξαιτίας του κορωνοϊού, τις επόμενες εβδομάδες και τον δήμαρχο της πολιτείας να απευθύνει έκκληση για γενική επιστράτευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Εκτιμά, μάλιστα, χρειάζεται τη βοήθεια 45.000 επιπλέον επαγγελματιών για να αντιμετωπίσει την πανδημία που εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στη Νέα Υόρκη.

«Γιατρούς, νοσηλευτές, ειδικούς για την αναπνοή... όλους αυτούς που δεν είναι ήδη στη μάχη: σας χρειαζόμαστε», δήλωσε ο Δημοκρατικός αιρετός Μπιλ ντε Μπλάζιο σε βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό στο Twitter.

«Χρειαζόμαστε 45.000 επαγγελματίες υγείας για να συνταχθούν στη μάχη τον Απρίλιο και τον Μάιο για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα», πρόσθεσε, καλώντας τους πολίτες να προετοιμαστούν για δύο σκληρούς μήνες.

Το επείγον μήνυμα

Την Παρασκευή το βράδυ η πόλη έστειλε επείγον μήνυμα στα τηλέφωνα των Νεοϋορκέζων για να καλέσει όλους τους επαγγελματίες υγείας να δηλώσουν εθελοντικά συμμετοχή σε ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για την καταπολέμηση του ιού.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε 630 νεκρούς σε 24 ώρες, την πιο έντονη αύξηση σε μια ημέρα από την αρχή της πανδημίας, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να φτάνει πλέον τους 3.565.

Κλείσιμο
Η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι το νέο επίκεντρο της πανδημίας, με περισσότερες από 113.000 μολύνσεις να έχουν καταγραφεί, σχεδόν όσες στην Ιταλία ή την Ισπανία, τις χώρες με τις μεγαλύτερες ανθρώπινες απώλειες.

Για να αποφύγουν μια τέτοια τραγική εξέλιξη, οι αρχές της Νέας Υόρκης άρχισαν μια μάχη με τον χρόνο για να ενισχύσουν την ικανότητα των ιατρικών δομών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη συρροή ασθενών.

Νοσοκομείο και στο Σέντραλ Παρκ

Νοσοκομεία εκστρατείας δοαμορφώθηκαν σε συνεδριακό κέντρο στο Μανχάταν ή στο Σέντραλ Παρκ, και ένα πλωτό στρατιωτικό νοσοκομείο με χίλια κρεβάτια έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μπιλ ντε Μπλάζιο και τον κυβερνήτη της πολιτείας 'Αντριου Κουόμο, τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να έχουν ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και αναπνευστήρες για τη θεραπεία των βαριά αρρώστων.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο εκτιμά ότι θα χρειαστούν 2.500 έως 3.000 περισσότεροι αναπνευστήρες στην πόλη του, μόνο για την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο 'Αντριου Κουόμο υπέγραψε την Παρασκευή διάταγμα για την επίταξη των αναπνευστικών συσκευών που βρίσκονται σε ιδιωτικές δομές, προκειμένου να διατεθούν στα δημόσια νοσοκομεία.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Το «ευχαριστώ» μίας μητέρας στον πρωθυπουργό επειδή άκουσε την έκκλησή της

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Άλλα 60 κρούσματα - 1673 συνολικά

Κανάκης - Αρναούτογλου: Από τις βουτιές και τις εξόδους στο τηλεοπτικό «ξεκατίνιασμα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης