Κορωνοϊός: Ειδική πτήση από τη Βενεζουέλα στην Ισπανία με 360 επιβάτες

Κορωνοϊός: Ειδική πτήση από τη Βενεζουέλα στην Ισπανία με 360 επιβάτες

Πρόκειται για Ευρωπαίους πολίτες που είχαν αποκλειστεί στη Βενεζουέλα μετά τον αποκλεισμό εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού

coronavirus_venezuela_flight
Αεροσκάφος το οποίο εκτελεί «ειδική πτήση» αναχώρησε από το Καράκας για τη Μαδρίτη χθες Πέμπτη, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες ευρωπαϊκών χωρών, με πάνω από 360 επιβάτες, ανάμεσά τους 139 Ισπανούς και 26 Γάλλους, αποκλεισμένους στη χώρα της Λατινικής Αμερικής για δύο εβδομάδες εξαιτίας της αναστολής των αεροπορικών συνδέσεων που επιβλήθηκε για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ενημέρωσε διπλωματική πηγή.

Το αεροσκάφος «απογειώθηκε στις 17:55» [σ.σ. τοπική ώρα· 23:55 ώρα Ελλάδας] από το διεθνές αεροδρόμιο Μαϊκετία, στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρομέν Ναντάλ, ο πρεσβευτής της Γαλλίας στο Καράκας. Στο αεροπλάνο της ισπανικής εταιρείας Plus Ultra επιβαίνουν μεταξύ άλλων 139 υπήκοοι της Ισπανίας, 69 υπήκοοι της Βενεζουέλας, 56 υπήκοοι της Ιταλίας, 44 υπήκοοι της Γερμανίας και 26 υπήκοοι της Γαλλίας.

«Δεν πρόκειται για επαναπατρισμό. Κάθε επιβάτης κατέβαλε το αντίτιμο το εισιτηρίου», διευκρίνισε ο γάλλος διπλωμάτης. Η πτήση οργανώθηκε «από ευρωπαϊκές χώρες, με τον συντονισμό της Ισπανίας».

Όλοι οι επιβάτες βρίσκονταν στη Βενεζουέλα για αναψυχή ή επαγγελματικούς λόγους. Αποκλείστηκαν εκεί μετά την αναστολή των αεροπορικών συνδέσεων με το εξωτερικό που αποφασίστηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες από τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη χώρα, όπου το σύστημα υγείας έχει γονατίσει έπειτα από χρόνια κρίσης, έχει κηρυχθεί σχεδόν πλήρης καραντίνα από τη 17η Μαρτίου. Επιτρέπονται έξοδοι πολιτών από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα ή να πάνε να δουν γιατρό.

Χθες Πέμπτη, η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, ενός 47χρονου. Σύμφωνα με τη Ροδρίγκες, έχουν διαγνωστεί μέχρι τώρα 107 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Βενεζουέλα.

Ειδήσεις σήμερα

Κλείσιμο
Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 77 «εισαγόμενα» κρούσματα στη Βενεζουέλα

Κορωνοϊός στην Ισπανία: Το 1/3 των νεκρών ήταν ηλικιωμένοι σε γηροκομεία

Κορωνοϊός στην Ισπανία: Τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα κλείνουν και κάνουν περικοπές προσωπικού εν μέσω πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης