Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Το Johns Hopkins University «δίνει» 1.031 νεκρούς

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Το Johns Hopkins University «δίνει» 1.031 νεκρούς

Στα 68.960 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ - «Ναυαρχίδα» της υγειονομικής κρίσης η Νέα Υόρκη

coronavirus_newyork
Η πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ να βγάλει τις ΗΠΑ σε μόλις τρεις εβδομάδες από την υγειονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία covid-19, είναι πολύ πιθανόν να αναθεωρηθεί σύντομα, καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Johns Hopkins University, το οποίο συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι νεκροί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον νέο κορωνοϊό, ξεπέρασαν μέσα σε λίγες ώρες τους 1.000, φτάνοντας σε αριθμό τους 1.031, από 827 που ήταν η τελευταία καταμέτρηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins University, οι περισσότεροι θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Νέα Υόρκη, συνολικά 280, και ακολουθεί στη νεκρική λίστα η Ουάσινγκτον με 100 νεκρούς. Στους 44 είναι οι νεκροί στο Νιου Τζέρσεϊ, στους 37 στη Λουιζιάνα, στους 31 στην Τζόρτζια και έπονται πολλές ακόμα περιοχές, καθώς ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Τα δε επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ, πάντα σύμφωνα με το Johns Hopkins University, ανέρχονται σε 68.960.

coronavirus_usa_hopkins




Η Γερουσία ενέκρινε τα 2,2 τρισ. δολάρια για τον κορωνοϊό

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης [σ.σ. τοπική ώρα· το πρωί σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας] το σχέδιο νόμου που προβλέπει να δαπανηθεί από το ομοσπονδιακό κράτος τεράστιο ποσό, ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, που υφίσταται βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κλείσιμο
Απαιτούνταν 60 ψήφοι για την έγκριση του σχεδίου νόμου, που θα πρέπει να εγκριθεί κατόπιν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων πριν σταλεί προς υπογραφή και επικύρωση στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρόεδρος της ελεγχόμενης από τους Δημοκρατικούς Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι έκανε σαφές νωρίτερα χθες ότι αναμένει το σχέδιο να εγκριθεί από το σώμα.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 5.000 μάσκες σε κρύπτη στον Καθεδρικό της Ουάσινγκτον

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Tο Remdesivir πολλά υποσχόμενο για θεραπεία - Χαρακτηρίζεται «ορφανό φάρμακο»

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Κλείνουν οι δρόμοι στην πόλη που δεν «κοιμάται» ποτέ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης