Κορωνοϊός - Βρετανία: ΜΕΘ στο Λονδίνο ξέμεινε από κρεβάτια

Κορωνοϊός - Βρετανία: ΜΕΘ στο Λονδίνο ξέμεινε από κρεβάτια

Ο Μπόρις Τζόνσον, λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα του, προχωρά στη θέσπιση ακόμη πιο αυστηρών μέτρων

AGLIA-KORONAIOS-IOS-CORONOVIRUS-PANDIMIA-MASKES-KARANTINA-ARTHROU
Νοσοκομείο στο Λονδίνο κηρύχθηκε σε κρίσιμη κατάσταση, εξαιτίας της έλλειψης κρεβατιών στη μονάδα εντατικής θεραπείας του, ένα φαινόμενο που προκλήθηκε από την αύξηση του αριθμού των ασθενών με Covid-19, μεταδίδουν σήμερα βρετανικά ΜΜΕ.

Το νοσοκομείο Northwick Park ενημέρωσε το προσωπικό του ότι δεν έχει επαρκή χώρο για τους ασθενείς που πρέπει να νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αναφέρουν εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε, την Πέμπτη, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, παρά την ολιγωρία που του προσάπτεται. Δήλωσε πως η χώρα του μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού εντός των επόμενων 12 εβδομάδων και στο τέλος «να την ξαποστείλει», αν οι πολίτες της χώρας ακολουθήσουν τις συμβουλές της κυβέρνησης ώστε ο αριθμός εκείνων που μολυνθούν από τον ιό να μειωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Παράλληλα τόνισε πως ίσως χρειαστεί να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα στο Λονδίνο για την καταπολέμηση της επιδημίας του Covid-19, καθώς η συμμόρφωση με τις κυβερνητικές συστάσεις σε μέρη της πρωτεύουσας γίνεται αποσπασματικά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επισήμανε πως σε αντίθεση με την περίοδο της οικονομικής κρίσης, η Βρετανία θα θέσει τους πολίτες της σε προτεραιότητα στην μάχη κατά του κορονοϊού, αναφέροντας πως αύριο Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ θα εξαγγείλει αύριο περισσότερα μέτρα για την προστασία επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός –Βρετανία: Ο Τζόνσον ανακοίνωσε λουκέτο σε καφέ, μπαρ, παμπ και εστιατόρια

Κορωνοϊός: Έφτασαν οι πρώτοι από τους 400 Έλληνες του Λονδίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης