Κορωνοϊός: Σε «προληπτική και υποχρεωτική» καραντίνα ολόκληρη η Αργεντινή

Κορωνοϊός: Σε «προληπτική και υποχρεωτική» καραντίνα ολόκληρη η Αργεντινή

Η Αργεντινή κατέγραφε 128 κρούσματα μόλυνσης και τρεις θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού έως χθες - Η Μαλαισία βγάζει τον στρατό στους δρόμους την Κυριακή

argentina_covid
Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες έδωσε εντολή χθες Πέμπτη [τοπική ώρα· το πρωί σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας] να τεθεί ολόκληρη η χώρα σε «προληπτικό και υποχρεωτικό» περιορισμό ως την 31η Μαρτίου, για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Είναι καιρός να γίνει κατανοητό ότι φροντίζουμε την υγεία των Αργεντινών», τόνισε ο πρόεδρος Φερνάντες κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του, επιβεβαιώνοντας πως το μέτρο του περιορισμού ισχύει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ως την 31η Μαρτίου και ότι οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν να προμηθεύονται βασικά αγαθά όπως τρόφιμα και φάρμακα.

Το μέτρο έχει σκοπό η πανδημία «να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο βλαπτική για την οικονομία» της Αργεντινής, πρόσθεσε ο πρόεδρος, που ανέλαβε την εξουσία πέρυσι εν μέσω της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης από το 2001.

Οι υγειονομικές αρχές της Αργεντινής κατέγραφαν 128 κρούσματα μόλυνσης και τρεις θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 ως χθες.

Το Μπουένος Άιρες ήδη έκλεισε τα σύνορα για 15 ημέρες και ανέστειλε τις πτήσεις προς και από χώρες που πλήττονται από την πανδημία.

Η Μαλαισία βγάζει τον στρατό στους δρόμους την Κυριακή

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση της Μαλαισίας αποφάσισε να αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις από μεθαύριο Κυριακή για να συνδράμουν τις προσπάθειες της αστυνομίας να περιφρουρήσει την εφαρμογή των αυστηρών περιορισμών που επιβλήθηκαν στην κίνηση των προσώπων για να ανασχεθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση που έκανε η Κουάλα Λουμπούρ σήμερα ακολουθεί τους περιορισμούς στα ταξίδια στο εξωτερικό, στις μετακινήσεις στο εσωτερικό και σε μεγάλο μέρος κάθε εμπορικής δραστηριότητας αυτή την εβδομάδα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης αυξήθηκε αλματωδώς στα 900, με δύο θανάτους.

Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις συνδέονται με μια θρησκευτική εκδήλωση στην οποία έλαβαν μέρος περίπου 16.000 μουσουλμάνοι, Μαλαίοι και ξένοι, στα τέλη του περασμένου μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός-Βρετανία: 39χρονη πασχίζει να πάρει ανάσα στο νοσοκομείο και προειδοποιεί «Μη ρισκάρετε»

Κορωνοϊος στην Ισπανία: Συγκλονίζει η οικογένεια του 21χρονου προπονητή - «Δεν τον είδαμε ποτέ και δεν τον αποχαιρετίσαμε»

Ignaz Semmelweis: Το Google Doodle τιμά τον επιστήμονα που «ανακάλυψε» το πλύσιμο των χεριών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης