Ο κορωνοϊός είναι πιο θανατηφόρος από τη γρίπη, προειδοποιεί Γερμανός επιστήμονας

Ο κορωνοϊός είναι πιο θανατηφόρος από τη γρίπη, προειδοποιεί Γερμανός επιστήμονας

Δήλωση - βόμβα του επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Robert Koch «ΡΚΙ»

thailand-ekso
Ο κορωνοϊός είναι πιο θανατηφόρος από τη γρίπη, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, όπως προειδοποιεί από το Βερολίνου ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Robert Koch (RKI).

«Πόσο υψηλό θα είναι το ποσοστό θνησιμότητας του κορωνοϊού, θα φανεί αφού τελειώσει η επιδημία», πρόσθεσε ο Λόταρ Βίλερ, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Λίγες ώρες ώρες, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είχε προειδοποιήσει για τη χώρα του ότι: «Είμαστε στην αρχή μιας επιδημίας».

Για τον διευθυντή του Ινστιτούτου Robert Koch, ο κορωνοϊός έχει μία δυναμική, γεγονός που καθιστά αναγκαία την επαγρύπνηση των κοινού και κυρίως των υγειονομικών αρχών.

Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι ο ιός εξαπλώνεται γρήγορα. Πρόσθεσε επίσης ότι πορεία της νόσου εξελίσσεται σε σοβαρή στο 15% των κρουσμάτων κι ότι το ποσοστό των ασθενών που πεθαίνει κυμαίνεται από 1 έως 2%.

Σύμφωνα με τον Λόταρ Βίλερ αυτό σημαίνει ότι: «Πρέπει να εξοικονομήσουμε χρόνο. Στόχος είναι να επιβραδυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωση του ιού... Η στρατηγική είναι η απομόνωση των ασθενών όπως και η απομόνωση των ύποπτων κρουσμάτων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης