ΗΠΑ: Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ενέκρινε νομοσχέδιο με σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

ΗΠΑ: Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ενέκρινε νομοσχέδιο με σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Το νομοσχέδιο πέρασε με ψήφους 17 υπέρ έναντι 5 κατά από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Επιτροπή - Άγνωστο το πότε θα προωθηθεί προς ψήφιση από την ολομέλεια του Σώματος

usa_gerousia
Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας ενέκρινε σήμερα το νομοσχέδιο με το οποίο επιβάλλονται σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία, όμως δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε το κείμενο αυτό -που χαρακτηρίστηκε «νομοσχέδιο της κολάσεως» από έναν από τους υποστηρικτές του- θα προωθηθεί προς ψήφιση από την ολομέλεια του Σώματος.

Το νομοσχέδιο πέρασε με ψήφους 17 υπέρ έναντι 5 κατά από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Επιτροπή. Οι πέντε αρνητικές ψήφοι προήλθαν όλες από Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές -μεταξύ αυτών που καταψήφισαν ήταν και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Τζιμ Ρις. Κατά ψήφισαν επίσης οι Ρον Τζόνσον, ο Ραντ Πολ, ο Τζόνι Άιζακσον και ο Τζον Μπαράσο.

Το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας και τη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη συνέχεια θα σταλεί στον Λευκό Οίκο όπου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα έχει το δικαίωμα είτε να το επικυρώσει είτε να ασκήσει βέτο.

Πολλοί Αμερικανοί πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών Ρεπουμπλικανών, πιέζουν τον πρόεδρο να υιοθετήσει πιο σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία με αφορμή την ανάμιξή της στις εκλογές, την επιθετικότητά της στην Ουκρανία και την εμπλοκή της στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Το νομοσχέδιο DASKA (Νόμος περί Υπεράσπισης της Αμερικανικής Ασφάλειας από την Επιθετικότητα του Κρεμλίνου) είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Φεβρουάριο από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ και τον Δημοκρατικό συνάδελφό του Μπομπ Μενέντεζ. Στοχοθετεί μεταξύ άλλων τις ρωσικές τράπεζες που στηρίζουν τις προσπάθειες της Μόσχας για ανάμιξη σε εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών, ενώ επιβάλει και αυστηρά μέτρα στον ενεργειακό τομέα (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) της Ρωσίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης