Κύπρος: Ο Αναστασιάδης ακύρωσε συμμετοχή του σε δείπνο της Αντιπροσώπου του ΟΗΕ

Κύπρος: Ο Αναστασιάδης ακύρωσε συμμετοχή του σε δείπνο της Αντιπροσώπου του ΟΗΕ

Φήμες λένε ότι η απόφασή του σχετίζεται με την απροθυμία του να συναντηθεί με τον Μουσταφά Aκιντζί - Ακύρωσε τη συμμετοχή του και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης 

anastasiades_akinci_spehar
Ο Kύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε την προγραμματισμένη για απόψε παρουσία του στο δείπνο που θα παραθέσει η εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ στο ξενοδοχείο  Λήδρα Πάλας με αφορμή το τέλος της χρονιάς.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται πως ο κ. Αναστασιάδης δεν θα παραστεί στο δείπνο λόγω βεβαρημένου προγράμματος. Η Λευκωσία δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις καθώς αναπτύσσεται φημολογία για πολιτική απόφαση που σχετίζεται με την απροθυμία του κ. Αναστασιάδη να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Aκιντζί ο οποίος θα παρευρεθεί στο δείπνο.

Και ο Ακιντζί ακύρωσε τη συμμετοχή του στο δείπνο 

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσε τελικά ότι δεν θα συμμετάσχει απόψε στην δεξίωση της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, για την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, νεότερη ανακοίνωση της λεγόμενης «προεδρίας» του ψευδοκράτους αναφέρει ότι ο κ. Ακιντζί «λόγω αλλαγής στο πρόγραμμά του δεν μπορεί να συμμετάσχει στην αποψινή εκδήλωση».

Στο μεταξύ έχει ανακοινωθεί μέσω του λογαριασμού της λεγόμενης «προεδρίας» στο Facebook ότι αύριο, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, ο κ. Ακιντζί θα συμμετάσχει σε διακαναλική συνέντευξη για τη συνάντηση στο Βερολίνο και το τι ακολούθησε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης