Επίθεση σε βάση στη Φλόριντα: Σαουδάραβας με στρατιωτική εκπαίδευση ο δράστης

Επίθεση σε βάση στη Φλόριντα: Σαουδάραβας με στρατιωτική εκπαίδευση ο δράστης

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, πρόκειται για έναν υπήκοο Σαουδικής Αραβίας που βρισκόταν στη βάση της Πενσακόλα για να συμμετάσχει σε πρόγραμμα κατάρτισης στην αεροναυτική - Τρεις οι επιβεβαιωμένοι νεκροί - Συλλυπητήρια του Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας στον Τραμπ

vasi_florida_2
Ο άνδρας που σκότωσε τρεις ανθρώπους σήμερα το πρωί ανοίγοντας πυρ σε αεροναυτική βάση στη Φλόριντα, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, ήταν ένας Σαουδάραβας με στρατιωτική εκπαίδευση, μεταδίδουν το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και οι New York Times, επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με αυτά τα ΜΜΕ, πρόκειται για έναν υπήκοο Σαουδικής Αραβίας που βρισκόταν στη βάση της Πενσακόλα για να συμμετάσχει σε πρόγραμμα κατάρτισης στην αεροναυτική.

Το CNN μεταδίδει ότι οι ερευνητές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν η επίθεση ενδέχεται να έχει τρομοκρατικά κίνητρα.

Ο δράστης σκοτώθηκε, κατά την ανταλλαγή πυρών με δυο άντρες της ασφάλειας, οι οποίοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο. Μέχρι τώρα, έχει γίνει γνωστό πως τη ζωή τους έχασαν τρία άτομα, ενώ το FBI έχει ξεκινήσει έρευνα για ττην υπόθεση.

Τραμπ: Με κάλεσε ο Βασιλιάς της Σααουδικής Αραβίας για τα συλλυπητήρια

Με tweet του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστό πως του τηλεφώνησε ο Βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα στη βάση της Φλόριντα. «Εξέφρασε την οργή των Σαουδαράβων για τον δράστη» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Τραμπ.

Κλείσιμο
   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης