Ιράν: Πάνω από 100 οι νεκροί διαδηλωτές σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία

Ιράν: Πάνω από 100 οι νεκροί διαδηλωτές σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία

«Ο οργανισμός πιστεύει ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος, με αναφορές να κάνουν λόγο έως και 200 νεκρούς», υπογράμμισε η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας

iran_protest
Τουλάχιστον 106 διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε 21 ιρανικές πόλεις στις ταραχές που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση της αύξησης στην τιμή της βενζίνης, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.

«Ο οργανισμός πιστεύει ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος, με αναφορές να κάνουν λόγο για έως και 200 νεκρούς», υπογράμμισε η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας, καταγγέλοντας τη χρήση «φονικής βίας» εναντίον «ειρηνικών» συναθροίσεων.



Από την πλευρά τους, ιρανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για εννέα νεκρούς κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Ανάμεσα στα θύματα, συγκαταλέγονται τέσσερις διαδηλωτές, τρία μέλη των Φρουρών της Επανάστασης και δύο αστυνομικοί στον απολογισμό που δίνουν τα ιρανικά ΜΜΕ.

Περίπου 1.000 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί από την Παρασκευή, ημέρα έναρξης των ταραχών.

Κλείσιμο
Νωρίτερα σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε έντονη ανησυχία για τη χρήση από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας πραγματικών πυρών κατά των διαδηλωτών και κάλεσε τις αρχές του Ιράν να θέσουν υπό έλεγχο τη χρήση βίας για τη διάλυση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης