Η Βρετανία στέλνει κι άλλο πολεμικό πλοίο στον Περσικό
Το Βασιλικό Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι το HMS Duncan, μια φρεγάτα τύπου 45, αναχώρησε από τη Βρετανία στις 12 Αυγούστου
Η Βρετανία στέλνει ένα ακόμη πολεμικό πλοίο στον Κόλπο για να προασπίσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας μετά τη σύλληψη από το Ιράν ενός υπό βρετανική σημαία πετρελαιοφόρου στην περιοχή.
Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί μεταξύ του Ιράν και της Βρετανίας, μετά τη σύλληψη από Ιρανούς κομάντος ενός υπό βρετανική σημαία τάνκερ τον Ιούλιο. Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε μετά τη σύλληψη από τις βρετανικές δυνάμεις ενός ιρανικού πετρελαιοφόρου κοντά στο Γιβραλτάρ, με την κατηγορία της παραβίασης των κυρώσεων στη Συρία.
Το Βασιλικό Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι το HMS Duncan, μια φρεγάτα τύπου 45, αναχώρησε από τη Βρετανία στις 12 Αυγούστου, μαζί με το HMS Kent, το οποίο επίσης κατευθύνεται προς τον Κόλπο για να αντικαταστήσει βρετανική φρεγάτα.
"Οπουδήποτε στον κόσμο κυματίζει η κόκκινη σημαία, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να προστατεύσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας κάθε φορά που αυτή δοκιμάζεται", ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).