Ο «Νεκρός Ερντογάν» στο twitter: Οργιάζουν οι χρήστες - Διαβάστε τι γράφουν

Ο «Νεκρός Ερντογάν» στο twitter: Οργιάζουν οι χρήστες - Διαβάστε τι γράφουν

Όργιο φημών ότι ο Ερντογάν έχει πεθάνει - Στο twitter χρήστες από Ελλάδα και Εξωτερικό υποδέχτηκαν τις ανυπόστατες φήμες με ποικίλα σχόλια  - Στα πρώτα σε δημοφιλία χάσταγκ,  #erdogandead  - #erdogandied - #ErdoganOut - #erdoganheartattack

retzep-tagyip-erdogan
Ο «Νεκρός Ερντογάν», ένα από τα πιο δημοφιλή χάσταγκ στο twitter σήμερα, είναι απόρροια των ανυπόστατων φημών που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς. Τα social media «πεθαίνουν» τον Ερντογάν λίγα 24ωρα από την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, την ώρα που οι σχέσεις Άγκυρας - Ουάσινγκτον βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί και μαίνεται η ένταση στο Αιγαίο για τις γεωτρήσεις, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα του Ερντογάν φαίνεται πως δεν είναι η υγεία του αλλά το τέλμα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. 

Την ίδια στιγμή η Τουρκία παραμένει μπλεγμένη σε ένα ιδιαίτερο σύνθετο πλέγμα γεωπολιτικών αντιθέσεων, το οποίο, προς το παρόν τουλάχιστον, το αντιμετωπίζει με τρόπο αρκετά επιθετικό, προτιμώντας τις «προβολές ισχύος» και τις «μονομερείς ενέργειες» αντί για τους πρόωρους συμβιβασμούς.

Η φήμη διαψεύστηκε από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Arab Turk, το οποίο επικαλέστηκε πηγή της τουρκικής προεδρίας. Η ίδια πηγή απέδωσε τη διασπορά της ψευδούς αυτής είδησης, σε ορισμένα αραβικά μέσα ενημέρωσης τονίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος χαίρει άκρας υγείας και συνεχίζει το έργο του. Μέχρι και αυτή την ώρα, πρέπει να επισημανθεί, ότι η Άγκυρα δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τα όσα διασπείρονται από μη έγκυρα ξένα ΜΜΕ. 

Επισήμως, ο Ερντογάν απολαμβάνει τις διακοπές του με την οικογένειά του κοντά στο Αιγαίο. Ανεπίσημα, όμως, είναι νεκρός.

Ισραηλινά και αραβικά ΜΜΕ τον «πέθαναν» ξανά - Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ιστορικό των fake news

Τα τελευταία 24ωρα οργιάζουν οι φήμες στο Διαδίκτυο ότι ο Σουλτάνος του Βοσπόρου υπέστη καρδιακό επεισόδιο και άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της πατρίδας του. Μάλιστα γίνονται λεπτομερείς περιγραφές για τη μάχη των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Κλείσιμο
Το μόνο γεγονός μέχρι και αυτή την ώρα είναι πως ο ξένος Τύπος γράφει εδώ και μια εβδομάδα πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι απομονωμένος, όπως για παράδειγμα ο βρετανικός «Guardian».  

Έπειτα από τις φήμες που διακινούν μη έγκυρα site, το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις στα social media με χρήστες να δημιουργούν hashtags όπως #Erdogandied και #Erdoganheartattack.

Οι χρήστες προσέγγισαν  τις ανυπόστατες πληροφορίες που κατακλύζουν το Διαδίκτυο σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και με χιούμορ, ενώ για την πληροφορία τοποθετήθηκε μέσω twitter και ο παίκτης των Σέλτικς, Ενές Καντέρ, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να έπαθε καρδιά, γιατί δεν έχει!»

Διαβάστε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή tweets στα social media 


































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης