Αβραμόπουλος από Αίγυπτο: Κοινό συμφέρον να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας

Αβραμόπουλος από Αίγυπτο: Κοινό συμφέρον να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο αλ Σίσι στο Κάιρο – Συζήτησαν για την παράνομη μετανάστευση και τρόπους καταπολέμησής της

avramopoulos_alsisi
Η παράνομη μετανάστευση τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι.

Παρόντες στη συνάντηση, που έγινε στο Κάιρο, ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι και η υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ναμπίλα Μάκραμ, ενώ από ευρωπαϊκής πλευράς, τον κ. Αβραμόπουλο συνόδευε ο πρέσβης της ΕΕ στην Αίγυπτο, Ιβάν Σούρκος.

«Η Αίγυπτος ενδιαφέρεται για την ενίσχυση των δεσμών με την ΕΕ σε όλους τους τομείς», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Προεδρίας, πρέσβης Μπάσαμ Ράντι. Πρόσθεσε επίσης ότι «οι δύο πλευρές πρέπει να συνεργαστούν για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης», όπως γράφει η εφημερίδα Sada El Balad στην ιντερνετική της έκδοση. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας επεσήμανε ότι «τα κράτη δεν θα πρέπει να επικεντρώνονται σε λύσεις ασφάλειας μικρής εμβέλειας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης».




«Ο πρόεδρος Αλ Σίσι εκφράζει την άποψη ότι τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να στηρίξουν τις νότιες χώρες για να αποτρέψουν την παράνομη μετανάστευση» τόνισε ο εκπρόσωπος, περιγράφοντας τις προσπάθειες της Αιγύπτου για να καταπολεμήσει το φαινόμενο αυτό, που έχει οδηγήσει στον ερχομό εκατομμυρίων μεταναστών στην Αίγυπτο, όπου φιλοξενούνται τώρα.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε «εγκάρδια και εποικοδομητική» τη συνάντηση με τον πρόεδρο αλ Σίσι.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αίγυπτος είναι στρατηγικοί εταίροι που αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις. Η Αίγυπτος διαδραματίζει ρόλο κλειδί για τη σταθερότητα στην περιοχή. Είναι κοινό συμφέρον μας να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας που θα ωφελήσει όλη την περιοχή», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Επίτροπος.



Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε επίσης με τους υπουργούς Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι και Μετανάστευσης Ναμπίλα Μάκραμ, σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες τους ήταν «καρποφόρες και φιλικές». «Δεσμευόμαστε να εντείνουμε τη συνεργασία μας τόσο για τη μετανάστευση όσο και για την ασφάλεια, για χάρη των πολιτών μας και για την σταθερότητα στην περιοχή. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την κοινή μας πρόοδο», κατέληξε, με δεύτερη ανάρτησή του, ο κ. Αβραμόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης