Αμερικανοί βουλευτές καταθέτουν νομοσχέδιο για να μπλοκάρουν την πώληση F-35 στην Τουρκία

putin-erdogan-ena

Πρόκειται για δεύτερη διακομματική νομοθετική πρωτοβουλία στις ΗΠΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ σχετικά με την αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία και την επικείμενη προμήθεια αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Μάλιστα βουλευτές πρόκειται να καταθέσουν νομοσχέδιο με σκοπό να μπλοκάρουν την πώληση των F-35, σε περίπτωση που η Αγκυρα επιμείνει στην αγορά των ρωσικών πυραύλων.

Όπως αποκαλύπτει ο Joe Gould στην αμυντική επιθεώρηση Defence News, στο θέμα με τίτλο «Lawmakers offer bill to block F-35 for Turkey» («Βουλευτές καταθέτουν νομοσχέδιο για να μπλοκάρουν τα F-35 για την Τουρκία»), αποκαλύπτει την νέα διακομματική νομοθετική πρωτοβουλία στην αμερικανική βουλή, από τους Mike Turner, (Ρεπουμπλικάνος, Οχάιο), John Garamendi (Δημοκρατικός, Καλιφόρνια) και Paul Cook (Ρεπουμπλικάνος, Καλιφόρνια).

Μάλιστα, πρόκειται για το δεύτερο σχετικό νομοσχέδιο που κατατίθεται στην αμερικανική βουλή, μετά από εκείνο του γερουσιαστή James Lankford (Ρεπουμπλικάνος, Οκλαχόμα) και άλλων, ενώ και τα δύο κατατίθενται υπό τον τίτλο “Protecting NATO Skies Act of 2019” («Προστατεύοντας τους ουρανούς του ΝΑΤΟ Πράξη 2019)

Ο Δημοκρατικός John Garamendi επανέλαβε ότι η λειτουργία των S-400 παράλληλα με το F-35 θα αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την κοινή άμυνα και ασφάλεια στο ΝΑΤΟ, και το νομοσχέδιο στέλνει ισχυρό και σημαντικό μήνυμα προς την Τουρκία ότι η εν λόγω προμήθεια είναι απαράδεκτη και δεν θα γίνει ανεκτή.


Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του Δημοκρατικού βουλευτή John Garamendi:

usa-protovoulia-ena

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Μπάρμπα Σαμ

Ανάποδα το είπες. Εμείς πουλάμε σε όποιον γουστάρουμε. Κουμάντο στη χώρα μας κάνουμε μόνο εμείς. Αλλιώς θα μας λέγανε Ελλάδα.

Ο Ερντογάν πρέπει να ξεφτιλισει τον μπάρμπα-Σαμ

Από όπου θέλουν θα αγοράσουν οι Τούρκοι, τα πληρώνουν και θα πρέπει να τα παραδώσουν. Αν οι Αμερικάνοι θέλουν αποκλειστικότητα να ρίξουν και τις τιμές και να ανεβάσουν τις αντισταθμιστικές προσφορές τους

Act

Act δεν σημαίνει πράξη στη συγκεκριμένη πρόταση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21265412

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Αιγύπτου να παραστούν μαζικά στην κηδεία του – Κάλεσε τους εκτός Αιγύπτου υποστηρικτές να συγκεντρωθούν έξω από τις πρεσβείες

21264254

Η χθεσινή εμφάνιση του πρώην καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς σε θρησκευτική εκδήλωση στη Βιέννη προκαλεί εντάσεις – Οι ευλογίες δόθηκαν ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 29 Σεπτεμβρίου

donald-trump-ena

Ο πυρηνικός εκβιασμός του καθεστώτος πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την ολοένα κι αυξανόμενη πίεση της διεθνούς κοινότητας», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου