Διάγγελμα Μακρόν: Με μειώσεις φόρων και δημοψηφίσματα «απαντά» στα Κίτρινα Γιλέκα

Διάγγελμα Μακρόν: Με μειώσεις φόρων και δημοψηφίσματα «απαντά» στα Κίτρινα Γιλέκα

Ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε σημαντική μείωση του φόρου εισοδήματος, ενώ δεσμεύτηκε για την απλοποίηση των διαδικασιών για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων - Είπε ότι οι Γάλλοι θα πρέπει να εργάζονται πιο πολλά χρόνια, καθώς... ζουν περισσότερο!

diaggelma_2
Με μειώσεις φόρων «απαντά» ο Εμανουέλ Μακρόν στις κινητοποιήσεις των «Κίτρινων Γιλέκων». 

Στο αποψινό διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό, ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε σημαντική μείωση του φόρου εισοδήματος, μιλώντας από την αίθουσα τελετών του Μεγάρου των Ηλυσίων. Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε για την απλοποίηση των διαδικασιών για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων.

Όπως εξήγησε, η «σημαντική» μείωση στον φόρο εισοδήματος για τη μεσαία τάξη θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την περιστολή των κυβερνητικών δαπανών και την κατάργηση ορισμένων επιστροφών φόρων για τις επιχειρήσεις, όμως οι Γάλλοι θα πρέπει, επίσης, να εργαστούν περισσότερο. «Οι Γάλλοι πρέπει να εργάζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διότι ζουν περισσότερα χρόνια» τόνισε, προσθέτοντας πως θέλει να αυξήσει τον χρόνο που οι Γάλλοι καλούνται να συμβάλουν στο συνταξιοδοτικό σύστημα, προτού συνταξιοδοτηθούν.

Όπως σημείωσε, οι επιπλέον μειώσεις φόρων θα μπορούσαν να ανέλθουν στο ποσό των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησής του, λέγοντας πως οι πολιτικές του έχουν φέρει ανάπτυξη. «Διερωτήθηκα: πρέπει να σταματήσουμε ό,τι έγινε τα τελευταία δύο χρόνια; Πήραμε λάθος πορεία; Πιστεύω ότι ισχύει το αντίθετο» σημείωσε. Επίσης, δήλωσε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να συνδέσει τις χαμηλότερες συντάξεις με τον πληθωρισμό.

Ο ίδιος τόνισε πως «λυπάται», καθώς ενδεχομένως έδωσε την «αίσθηση» πως ήταν «σκληρός», «κάποιες φορές άδικος» προς τους Γάλλους. Όπως μεέδωσε το Reuters, ο κ. Μακρόν χαρακτήρισε παράλληλα το πολιτικό Ισλάμ ως μια απειλή, λέγοντας ότι επιχειρεί «απόσχιση» από τη Γαλλική Δημοκρατία.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι το διάγγελμα Μακρόν είχε αρχικά προγραμματιστεί για την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο η καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων ανέτρεψε τα σχέδια του Γάλλου προέδρου, την ίδια ώρα που η κοινή γνώμη της Γαλλίας δείχνει πλέον να τάσσεται κατά των κινητοποιήσεων των «Κίτρινων Γιλέκων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης